FORSKNING En gruppe forsøkspersoner ble tilbudt kunstig kjøtt for å vurdere smaken. En stor del av dem nektet å smake.
På universitetet i Osaka har en gruppe forskere 3d-skrevet kjøtt som skal forestille Wagyu-biff. Kjøttet består av vev som har blitt dyrket fra stamceller, som deretter har blitt arrangert for å utseendemessig forestille originalen.
Det heler virker dog å ha blitt en fiasko. En gruppe forsøkspersoner, hele 1 578 stykker, ble tilbudt å smake kjøttet for å vurdere smaken på den kunstige biffen.
Av vegetarianere var det 55 prosent som nektet å engang smake på biffen da det føltes for ekkelt. Et liknende mønster fantes også blant kjøttetere, hvor 35 prosent heller ikke ville smake.
Kjøtteterne mente at biffen var for forskjellig fra virkelig kjøtt, mens vegetarianerne mente at den var for lik kjøtt. Begge gruppene virker også mene at det dyrkede kjøttet er noe unaturlig.