EU Spania bruker sitt EU-formannskap for å få hele EU til å anerkjenne den palestinske staten. Men hvis dette ikke skjer, er landet forberedt på å gå videre uten EU.
9 av EUs 27 medlemsland har anerkjent Palestina og Sverige var det første EU-landet som gjorde det i 2014, mens en rekke land, hovedsakelig i Sentral- og Øst-Europa, hadde gjort det før de ble med i den globalistiske unionen. Norge har ikke anerkjent Palestina.
Akkurat nå har Spania presidentskapet i EU-rådet og jobber for at hele unionen i fellesskap skal anerkjenne den palestinske staten, noe Spanias sosialistiske statsminister Pedro Sánchez nylig bekreftet under en pressekonferanse.
– Det ville være veldig viktig om mange EU-land gjorde dette sammen. Men hvis det ikke skjer, vil Spania ta sin egen beslutning, sier Sanchez.
Sammen med Belgias statsminister Alexander De Croo, som snart overtar presidentskapet i EU, møtte Sanchez Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes leder Mahmoud Abbas torsdag. Etter møtet uttrykte Sanchez sterk støtte til et uavhengig Palestina.
– I dag betyr fred opprettelsen av en levedyktig palestinsk stat som inkluderer Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem, i samsvar med FN-resolusjoner, sa statsministeren.
Sanchez sa også rett ut at Israel ikke er innenfor grensene for folkeretten og beskrev den israelske offensiven i Gaza som «vilkårlige drap på sivile» og «helt uakseptabel».
I oktober gikk Spanias minister for sosial rettferdighet, Ione Belarra, enda hardere ut mot Israel, og sa at den sionistiske staten «utførte et planlagt folkemord» i Gaza.
We ask our partner that, as the Government of Spain, we bring Netanyahu before the International Criminal Court for war crimes. Here is my official statement 👇 pic.twitter.com/Wuu8nnKfVp
— Ione Belarra (@ionebelarra) October 16, 2023