TERRORSTATEN ISRAEL Det er Israels feil at Midtøsten destabiliseres, sier Russlands ambassadør i Israel, Anatoly Viktorov. Toppanalytikere verden rundt anser at det blir roligere i regionen og bedre for både Iran og Kina om Biden blir president.
Det er Israel som er problemet i Midtøsten, ikke Iran, sier Anatoly Viktorov som er Russlands ambassadør i Israel.
Viktorov ga sin analyse i et intervju med den israelske avisen Jerusalem Post.
– Problemet i regionen er ikke iranske aktiviteter. Det er bristende forståelse mellom land og bristende overholdelse av FNs resolusjoner i den israel-arabiske og israel-palestinske konflikten, sa den russiske ambassadøren til avisen.
Den jødiske journalisten forsøkte å få Viktorov til å gå med på å endre seg og si at Iran og «deres allierte», Hizbollah, er faktoren som destabiliserer Midtøsten. Men Viktorov fortsatte å beskrive situasjonen utifra sine egne observasjoner:
– Israel angriper Hizbollah. Hizbollah angriper ikke Israel, sa ambassadøren og henviser til Israels bombeangrep i Syria.
Viktorov understreket også at Russland ikke under noen omstendigheter kommer til å godkjenne noen israelske angrep i Syria.
Han nektet blankt å gå med på journalistens påståelser om at Iran skulle «finansiere den shia-muslimske terrorgruppen».
Viktorov sa også at han har sett tunnelene fra Israel til Libanon, som Hizbollah-agenter ifølge den jødiske staten skal ha blitt brukt for å forsøke og angripe Israel, noe også FN har vært med på å spore opp og inspisere. Viktorov sa i intervjuet at det «ikke finnes noen bevis på at Hizbollah har laget tunnelene».
Etter publiseringen av intervjuet ble Viktorov kalt opp til det israelske utenriksdepartementet for å «forklare seg», da hans «antisemittiske» uttalelser vekket opp et raseri i den jødiske terrorstaten.
Den russiske ambassaden hevder nå at «Viktorovs kommentarer ble tatt ut av sitt sammenheng av Jerusalem Post», men den kommentaren er usann ettersom den israelske avisen åpenbart har vært nøye med å gi Viktorov stor takhøyde med å føre sin resonering på en sammenhengende måte.
Medienes oppmerksomhet av Israels destabiliserende politikk
Massemedier rundt om i verden har rapportert ganske flittig om drapet på den iranske toppfysikeren Mohsen Fakhrizadeh i november, noe stort sett samtlige analytikere – inkludert tjenestemenn i den amerikanske regjeringen, om man skal tro fake news-produsenten CNN – peker ut Israel og deres operative etterretningstjeneste Mossad for.
Rapportene om hvordan drapet ble utført har variert kraftig i internasjonale medier: fra å ha handlet om en detonert sprengladningspreparert buss, til å gjøre gjeldende at det skulle ha handlet om en patrulje på 12 mann understøttet av et 50-talls personer som skjøt mot Fakhrizadeh og hans besetning, til at det var et ubemannet maskingevær styrt via satellitt som drapet (eller attentatet) ble utført med.
Foruten at de mange varierende rapportene skaper en usikkerhet om hva som egentlig har hendt – hvilket i blant er en taktikk massemedia bruker for å forvirre nyhetskonsumenter – viser selve drapet på Fakhrizadeh opp et eksempel på Israels destabilisering av Midtøsten – som de altså som vanlig skylder andre for.
– Israel har drept iranske kjernekraftvitenskapsmenn i minst tyve år, så dette er ikke noe nytt, sier doktor i russisk historie og den geopolitiske analytikeren Raphael Matthew Johnson.
– Til og med institusjoner som RAND og større massemediaselskap kan ikke lengre se bort at dette pågår. Jeg kan ikke ens holde rede på hvor mange drap det er. Ingen fornekter lenger at det er Israel som gjør dette, sier Johnson.
Den tidligere amerikanske marineoffiseren Scott Ritter mener at selve angrepet utgjorde fremst et angrep i den psykologiske krigen mot og om Iran.
En omfattende rapportering rundt angrepet er viktig for at dette psykologiske angrepet skal få høyere virkningsgrad. At rapporteringen er motstridig, styrker massemedienes rolle i den samme psykologiske krigføringen.
Men denne israelske terrorattentatet på en iransk topptjenestemann – som er det mest omtalte siden Donald Trump drepte den iranske generalen Quassem Soleimani i januar i år – er bare et av et stort antall lignende israelske drap på iranere, noe som ikke får like mye oppmerksomhet som professor Fakhrizadeh, som jobbet med kjernekraft.
Ritter mener at Israel nå passer på å «gi tydelige signaler» til USAs tiltenkte president Joe Biden at Israels innsetningsgave til Biden blir å angripe Iran militært.
Anatoly Viktorov påpeker derimot i sitt intervju med Jerusalem Post at han fremdeles ikke erkjenner Biden som USAs neste president – Viktorov kaller Joe Biden «den eventuelt valgte presidenten» og påpeker at han bare har «blitt utsett som ny president av pressen».
Men om Biden blir valgt til president av de amerikanske elektorene, kan Biden komme til å få en beroligende effekt på situasjonen i Midtøsten, mener Viktorov.
Biden kan øke stabiliteten – om Israel tillater det
Anatoly Viktorov ser derimot en liten lysning over situasjonen i Midtøsten hvis Biden blir president. Han holder ikke med den jødiske avisen om at Iran bærer skylden til havariet av kjerneavtalen fra 2015, JCPOA («Joint Comprehensive Plan of Action»).
– Det første steget ble tatt av…våre amerikanske kolleger som dessverre bestemte seg for å bryte [kjerneavtalen i 2018]. De hoppet av planen som har tillatt Iran å foreta seg noen grep som ikke var helt i enighet med den planen, noe som også er leit, sa Viktorov.
Om USA gjenoppretter sin del av kjerneavtalen med Iran, noe Joe Biden har flagget lite for, «kommer det å gjøre mange saker enklere», sa Viktorov.
– Det kommer til å kunne minske uroen over Iran og tillate iranerne å kunne utvikle et fredelig kjernekraftsprogram og tillate [det internasjonale atomenergiorganet IAEA] å granske hva som pågår i den militære sfæren, sa Viktorov.
Den indiske journalisten og forfatteren Shekhar Gupta – som med kapitalsterke selskaper bak seg driver den indiske nettavisen The Print – mener også at en Joe Biden-administrasjon kan bidra til en mer fornuftig Iran-politikk enn den som bedrives for tiden av Trump og Israel.
Men Gupta noterer også at de israelske drapsoperasjonene i Iran som Matthew Raphael Johnson omtaler har blitt gjennomført uansett hvilken administrasjon USA har hatt.
«Kina hjalp Biden å vinne valget»
Bidens presidentseier ønskes også velkommen av den kinesiske økonomiprofessoren Di Dongsheng, som under en stor forelesning i Beijing forklarte at Kina sammen med allierte i USA – jøder med «stor nese», med flere statsborgerskap og med permanent bostedsadresse også i Kina – har sett til at Joe Biden skulle vinne valget.
Grunnen er at Joe Biden til forskjell fra Trump «tilhører den tradisjonelle eliten» i USA, og i den kapasiteten er mye mer gunstig for Kina enn det Trump har vært.
Joe og hans sønn Hunter Biden har egnet seg med omfattende korrupsjon i global skala, noe Nordfront har rapportert. De har privat solgt viktig industriell informasjon inkludert kjerneenergiteknologi, under bordet, til Kina.
Di Dongsheng tar også opp om Hunter Bidens koblinger til Kina i den omtalte videoen, som senere har blitt sensurert i Kina.
Men at Israel skulle akseptere at Joe Biden og hans administrasjon minsker trykket på Iran, er tvilsomt. Håpet kan eventuelt stå til Bidens tiltenkte og nesten helt og holdent jødisk styrte administrasjon, samt hans ambisiøse visepresident, Kamala Harris.
Problematisk for Russland?
Vedrørende Anatoly Viktorov og hans intervju med Jerusalem Post, har det statsfinansierte russiske nyhetsbyrået RT ikke rapportert internasjonalt om den diplomatiske konflikten mellom Israel og Russlands israelske ambassade.
At Israel vil gjøre det til en konflikt er åpenbart, da Viktorovs uttalelser kan bli betraktet som antisemittiske, ettersom enhver kritikk mot israelsk politikk på stadig flere områder blir stemplet som «antisemittisme».
Kanskje har Viktorovs edruelige måte å se på Israels og andre lands roller i Midtøsten har medført en diplomatisk ydmykelse for Russland.
x