UTENRIKS PressTV påminner om bakgrunnen for at Irak nå har bestemt seg for å kaste ut utenlandske bakketropper fra landet. Iraks befolkning har siden 2003 blitt utsatt for alvorlige overgrep fra den sionistisk kontrollerte stormakten USA.
I sin søken etter å opprette underordnede vasallstater gjennom påtvunget liberal-demokrati, skyr ikke den nye verdensordenen noen midler. Selv om de for offentligheten forsøker å gå frem på en slik måte at det ser noenlunde humant ut, blir de noen ganger avslørt og tvunget til å vise sitt sanne ansikt.
Den iranske nyhetskanalen PressTV påminner om at det den 22. april i år var sytten år siden den amerikanske okkupasjonen av Abu Ghraib fengsel som ligger vest for den irakiske hovedstaden. En tid etter okkupasjonen begynte vitneforklaringer å påvise at grusomheter fant sted i fengselet. Det viste seg at amerikanske styrker, på vegne av Washington og i den liberale frihetens navn, utførte «morderisk og sadistisk tortur» på fanger i fengselet.
Et torturkammer som skal ha blitt brukt under Iraks tidligere president Saddam Husseins regjering, skal ha blitt benyttet til fortsatt og betydelig forverret bruk under USAs styre av Irak mellom 2003 og 2006. I fengselet ble det internert tusenvis av politiske fanger, mer nøyaktig 3 800 da skandalen ble kjent.
Ett år etter pågripelsene begynte internasjonale medier å rapportere om at sionistene som nå opererte i Abu Ghraib, overgikk Iraks tidligere diktator når det gjaldt grusomheter.
«Den gjenopptatte grusomheten viste alt innen hele spekteret av umenneskelighet – inkludert fysiske og seksuelle overgrep, voldtekter og sodomi, og hele veien til drap under tortur», skriver PressTV.
Det første året av USAs kontroll over fengselet, og da etterfølgende vitnemål om overgrep mot fanger, tvang daværende forsvarssekretær Donald Rumsfield til å kalle disse handlingene for «ekstremt sadistiske, grusomme og umenneskelige».
Disse overgrepene skal ha inkludert knyttneveslag, ørefiker og spark, filming av fanger i nedverdigende stillinger, tvang om nakenhet, direkte seksuelle overgrep, inkludert voldtekt, vakthunder som ble sluppet løs på fanger, samt fotografering av fanger som døde av tortur.
I mai 2004 kunngjorde USAs justisdepartement at de undersøkte tre mistenkte dødsfall av fanger, to i Irak og ett i Afghanistan. Etterretningsorganisasjonen undersøkte også CIAs mulige involvering i dette, og da ansettelse av leiemordere.
Elleve amerikanske ansatte ble dømt for forbrytelser begått i Abu Ghraib-fengselet i 2003. De fleste fikk, etter rettsforhandlinger som varte i opptil åtte år, fengselsstraffer som varte opptil åtte år.
De dømte inkluderte kun en offiser, som etter anke ble renvasket for alle mistanker om kriminalitet, og attpåtil slapp anmerkning. I artikkelen understrekes det at det var USA og deres alliertes bevisste planer om å skape kaos i Irak etter invasjonen i 2003 som forvandlet landet til en grobunn for sekterisk vold og terrorisme. I 2014 invaderte USA landet igjen, denne gangen via agenter i form av stater som er vennliginnstilt til Washington.
Dette ble gjort under påskudd av å bekjempe terrorgruppen IS som hadde oppstått i kaoset og som USA frem til denne tiden uoffisielt hadde støttet og betraktet som «en balanserende kraft». Koalisjonens tilstedeværelse i landet har imidlertid ikke opphørt, og det til tross for at IS ble beseiret i Irak på slutten av 2017.
Forfatteren av teksten mener at USA, i januar i år, nok en gang skapte «en uutslettelig mørk flekk i Iraks minne» ved å gjennomføre et uautorisert droneangrep mot Bagdad. I angrepet døde den besøkende iranske generalen Qassem Soleimani, kommandør for den iranske revolusjonsgarden (IRGC) og svært fremtredende i kampen mot IS, Abu Mahdi al-Muhandis og nestleder for antiterroriststyrkene Hashd al-Sha’abi Iraqi, samt en rekke andre personer.
Henrettelsene på irakisk jord førte til at millioner av mennesker protesterte på gater og torg i Iran og Irak, samt at kritikk mot sionistiske USA og Trump haglet verden over.
Bare to dager etter angrepet stemte Iraks parlament gjennom en lov som krever total tilbaketrekning av alle utenlandske styrker fra landet. Den irakiske statsministeren Mustafa al-Kadhimi skal onsdag forrige uke, på nyhetskanalen Baghdad Today, ha uttalt at han har til hensikt å gjøre all tilstedeværelse av utenlandske bakketropper i det arabiske landet ulovlig, med mindre de er godkjent, og kunngjorde at Bagdad om kort tid vil kunngjøre dette overfor Washington.
Les også:
Sionistiske planer for Midtøsten
USA erkjenner: Vil forhindre bekjempelsen av terrorister i Syria
Stadig flere amerikanere er kritiske til Israel
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa