RASEBLANDING På Instagramprofilen @homeof5_ deler Hargrave-familien et innblikk i hverdagen med sine fire raseblandede barn, som de bruker til å propagandere for «flerkulturell kjærlighet». Nordmenn har derimot reagert, og kommentert at hun burde skamme seg og at hun har sviktet sin egen rase.
Nordmenn har reagert kraftig på bildene Ramona Hargrave har postet på Instagram-profilen @homeof5_ av sin raseblandede familie, iført norske, tradisjonelle bunader og festdrakter.
– Folk ble sinte av å se barna våre i bunad. Det handler vel om tradisjon. Noen mener at hvite burde være med de av samme hudfarge, forteller Dion LuckyIsaiah Hargrave, som er gift med norske Ramona Hargrave, til NRK.
Også utenfor sosiale medier reagerer nordmenn på raseblandingen.
Til NRK sier Hargrave at sønnen synes det er vanskelig at så få ligner på ham, da det er flest hvite barn på skolen hans, og sønnen har sagt at han skulle ønske at han var hvit slik som sin mor.
– Vi prøver å si at alle farger er like fine, sier Ramona til NRK.
En kommentar til bildene beskriver familien dystert: «Måste suga att dina barn inte ser ut som dig alls asså».
Les mer: Dagens video: Raseblanding og identitetskrise
På flere av Instagram-innleggene kan man se at familien har tagget bildene med blant annet #interracialcouple, #interracial og #mixedfamily, men det hindrer ikke Instagram-brukere i å kommentere at det kun finnes én rase, nemlig «menneskerasen».
Flerfoldige studier har dog vist til at rasemessige forskjeller eksisterer. I desember 2021 ble det publisert en ny studie som peker på at IQ-forskjeller mellom folkegrupper avhenger av rase og ikke «sosioøkonomiske faktorer».
I boken «Rase – det store grunnproblem» svarer Jürgen Rieger på en pedagogisk måte på spørsmålene om hva en rase er, forskjeller på raser og hvorfor raseblanding må unngås – underbygget av utallige kilder fra litteratur og studier.