JØDISK TERROR Ifølge den israelske statsministeren vil verken andre lands oppfordringer, gisselforhandlinger eller kunnskapen om nok et forestående massedrap på sivile palestinere rokke ved beslutningen om å slå ut «Hamas’ siste høyborg».
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har nå gjort det klart at han ikke kommer til å «bøye seg for noe som helst påtrykk» når det kommer til invasjonen av Rafah, som han selv har lovet å gjennomføre.
Lederen for den jødiske terrorstaten har blitt oppfordret fra ulike hold til å vurdere at den typen angrep han planlegger mot den tett befolkede byen, der mer enn en million palestinere er samlet og søker tilflukt fra krigen, vil føre til en humanitær katastrofe. Men israelske bakkestyrker vil uansett innta den travle grensebyen, selv om det oppnås en avtale med Hamas om gisler.
– De som ønsker å hindre oss i å operere i Rafah, ber oss i realiteten om å tape krigen. Jeg vil ikke la det skje, sa han på en pressekonferanse i Jerusalem lørdag, og la til at den jødiske staten «ikke overgir seg til internasjonale kommandoer».
NBC News skildrer en voksende desperasjon blant Rafahs overfylte befolkning, som nå i stor grad består av palestinere som har flyktet dit fra andre deler av Gaza.
– Vi føler oss helt håpløse. Hva gjør vi?, sier Wissam Al-Arkan (37), som allerede har flyktet to ganger siden Israel gikk til angrep på Gaza-enklaven i fjor høst.
Grensebyen Rafah hadde en befolkning på rundt 250 000 før krigen. I dag har den en befolkning på anslagsvis 1,4 millioner mennesker – mer enn halvparten av hele Gazas befolkning. De fleste nyankomne er palestinske sivile som har blitt tvunget til å flykte fra andre deler av Gaza som har blitt bombet og ødelagt av IDF.
Denne uken forbereder tusenvis av mennesker seg på å flykte nok en gang, og pakker sine telt som står oppslått på gjørmete grunn mellom Rafahs bygninger.
Det siste tilfluktsstedet
Palestinerne har sett på Rafah som en siste utvei, et sted som beholder minst en brøkdel av den grunnleggende infrastrukturen og tilgangen til sykehus som har blitt nedbombet andre steder. Men okkupasjonsmakten Israel gjorde det klart i forrige uke at de ser på byen som «den siste gjenværende høyborgen til Hamas» – og dermed et helt legitimt mål, i deres øyne.
– Det er umulig å oppnå krigsmålet om å eliminere Hamas, og samtidig avstå fra å bekjempe fire Hamas-bataljoner i Rafah, sa en talsmann for Netanyahus kontor på fredag.
Okkupasjonsmakten Israel beordret palestinere i det nordlige Gaza til å evakuere og bevege seg sørover, bare for deretter å angripe sør også, og da drepe tusenvis av flyktende sivile i et tilsynelatende overlagt folkemord. Over 28 000 palestinere er drept i den pågående konflikten, ifølge palestinske helsemyndigheter.