Hjem Nyheter Norge Mysen skal dekkes med homopropaganda

Mysen skal dekkes med homopropaganda

HOMOLOBBYEN Eidsberg kommune har vedtatt å heise homoflagg i alle flaggstenger i Mysen. Lokalpolitikeren bak begrunner markeringen med homofiles høye selvmordrate.

Faksimile: Smaalenenes Avis.

Det var under siste kommunestyremøte i Eidsberg før jul at folkefiendtlige lokalpolitikere bestemte seg for å «tapetsere» Mysen med homolobbyens flagg under den dekadente såkalte pride-paraden i Oslo, som i år skal arrangeres fra 14.–23. juni.

Camilla Aas fra Arbeiderpartiet var den som først foreslo å heise regnbueflagget i kommunens flaggstenger under homoarrangementet, og antydet at homofile kan komme til å ta livet av seg hvis det ikke markeres for homolobbyen.

– Pride er en feiring av mangfold. Det er en feiring som viser at alle, uansett hvem de elsker, har en plass i samfunnet vårt. […] Forskning viser at selvmordsraten blant homoseksuelle er høyere enn i den øvrige befolkningen, uttalte Aas.

Ordføreren i Eidsberg kommune, Erik Unaas fra Høyre, har sagt nei til å gjennomføre den politiske markeringen. Han refererer til flaggreglementet, som ifølge kommuneadministrasjonen ikke tillater at kommunen heiser det politiske flagget i sine flaggstenger. Regnbuevimpler er heller ikke tillatt, har kommunen konkludert.

Etter Unaas’ utspill var det Ingunn Herstad Hensel fra Venstre som kom på ideen om å «tapetsere» byen med homoflagg. I stedet for å flagge i kommunens flaggstenger foreslo hun å heise flagget i byens alle andre flaggstenger, som ikke omfattes av flaggreglementet.

– Vi skal feire kjærligheten og ta vare på mangfoldet. Vi skal være rause med hverandre og inkluderende. Vi vil ikke ha noe utenforskap i den nye kommunen, sa Hensel til Smaalenene Avis og refererte til kommunesammenslåingen som skal skje i 2020.

Senterpartiets Per Inge Bjerknes var lyrisk over forslagene, men mener at heising av homolobbyens flagg i kommunens flaggstenger må vurderes juridisk.

– Jeg liker gutter, det er ingen hemmelighet. Jeg har vært på Pride i Oslo. Jeg ble rørt, sa Bjerknes og fortsatte:

– Kan hende løsningen bør være at Camillas forslag justeres noe, slik at det også kommer med en juridisk vurdering av hvorvidt det er lovlig å flagge med prideflagget på [kommunens flaggstenger].

Forslaget til Hensel ble vedtatt på et gruppemøte med 27 stemmer for og åtte stemmer imot. De som stemte imot var representanter fra Høyre, Frp og KrF.

Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg