TEKNOLOGI Den internasjonale olympiske komité har tatt i bruk KI-teknologi for å skanne tusenvis av kontoer på en rekke plattformer. Dette for å oppdage «hatefulle ytringer og trusler» mot idrettsutøvere som konkurrerer i OL i Paris.
Under sommer-OL i Paris bruker Den internasjonale olympiske komité (IOC) et nytt KI-verktøy for å skape et «tryggere miljø» for utøverne som konkurrerer, melder DN. Verktøyet skanner tusenvis av kontoer på mer enn 35 forskjellige språk i sanntid og «flagger» såkalt netthat til den respektive plattformen, skriver IOC på sine nettsider.
Dette for å forhindre at «trusler, hat, rasisme eller sexistiske kommentarer» mot idrettsutøvere når frem til dem.
– Hvis dette hadde eksistert da jeg drev med det, ville det ha spart meg for mye angst og følelsesmessige traumer, sier den tidligere alpinstjernen Lindsey Vonn, som var med på å lansere prosjektet sammen med IOC, til DN.
Verktøyet brukes også til å «kartlegge strømninger på nettet som kan påvirke utøverne, hevder Johan Flodin i Sveriges olympiske komité (SOK). Han skal ha deltatt på IOCs sertifiserte opplæringsprogram som safeguarding officer.
– Jeg er ikke ekspert på KI, så jeg vet ikke i hvilken grad, eller om, dette bryter med individuelle rettigheter. Men det er selvfølgelig veldig viktig at det blir gjort noe med dette, sier Flodin til DN.