YTRINGSFRIHET Den britiske komikeren John Cleese roper ut mot politisk korrekthet fra «lettirriterte og følelsesmessig ustabile personer» som han opplever å være omringet av.
Den velkjente britiske komikeren John Cleese har i løpet av de siste årene blitt lei av den økende politiske korrektheten som påvirker såvel den politiske samtalen som kulturlivet.
— Personer som er vennlige og intelligente og fleksible, og som alltid oppfører seg passende, er ikke morsomme. Morsomheter handler om folk som ikke gjør det, som Trump, sier den nå 80 år gamle komikeren.
Til Reuters sier Cleese at problemet med politisk korrekthet er at komikere da må «sette listen etter hva vi blir fortalt av landets mest lettirriterte, mest følelsesmessig ustabile og skjøre, og minst stoiske personer».
Foruten at han er lei av politisk korrekthet i allmennhet får trenden med såkalt «cancel culture» Cleese til å rope ut. Begrepet sikter eksempelvis på når offentlige personer får sine oppdrag innstilt etter å ha betedd seg på måter som kan oppfattes som støtende.
Nylig kritiserte Cleese også britiske BBC når de plukket bort et avsnitt av tv-serien «Hotell i særklasse», hvor Cleese spilte hovedrollen. Det aktuelle avsnittet fra 1975 spøkte blant annet med andre verdenskrig og det ble også brukt nedsettende benevnelser på det vestindiske cricketlaget.
Straks deretter gikk BBC ut med at avsnittet skulle legges ut igjen, man da med en advarsel om støtende språk.
I 2011 havnet Cleese i hardt vær da han kommenterte Storbritannias migrasjonspolitikk og blant annet sa at «London ikke lenger er en engelsk by».
Snart lanserer Cleese sin livesendte humorforestilling «Why there is no hope» (Hvorfor det ikke finnes noe håp). Han beskriver det som en blanding mellom en forelesning og en stand up-forestilling.
Les også:
FILM: Lauren Southern snakker i EU-parlamentet om angrepet på ytringsfriheten
Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten