«HOLOCAUST» Jøder i den amerikanske delstaten Miami vil få tillatelse fra regjeringen til å saksøke forsikringsselskaper i Europa for å få erstatning for jødisk lidelse påført jøder under andre verdenskrig, samt deres etterkommere.
Styreleder for «Holocaustoverleverne» i Miami-Dade vil få tillatelse til at alle overlevere og deres etterkommende familier skal kunne bruke rettsvesenet i USA for å få europeiske forsikringselskaper til å utbetale erstatninger for forsikringsvilkår som ble opphevet av den tyske regjeringen mellom 1933 og 1945.
Etter mange års støtte fra politikere i søndre Florida kan organisasjonens styreleder, jøden David Mermelstein, nå komme til å få støtte av den republikanske regjeringen i Washington, skriver Miami Herald.
Som den jødiske bedrageren Herman Rosenblat – som etter å ha blitt avslørt som «holocaustoverlever»-bedrager forsvarte seg med ordene «det var virkelig i mitt hode» – påstår Mermelstein at han satt i «holocaustoverlevernes» mest prestisjefylte «dødsleir» Auschwitz, for å deretter møte sin kommende kone i USA og der gifte seg med henne.
Ifølge den 90 år gamle Mermelstein kan en tillatelse til å saksøke europeiske forsikringselskaper for penger være verdt 25 milliarder dollar for jødiske familier bosatt i USA. I beregningene inkluderes akkumulerte renter som beregnes på de ca. 75 årene som har gått siden de allierte knuste og okkuperte Tyskland.
– Hvis ikke kongressen handler kommer forsikringselskapene til å bli arvtakere til holocausts offer. Dette er uakseptabelt, sier Mermelstein.
På tirsdag besøkte Mermelstein Det hvite hus i Washington D.C. for å vitne til fordel for en slik ny lov som tidligere har blitt foreslått av den republikanske senatoren Marco Rubio og den tidligere demokratiske senatoren Bill Nelson. Lovforslaget går ut på å tillate «holocaustoverlevere» å forsøke å innkassere «ubetalte» forsikringspenger gjennom USAs domstoler.
Ifølge avisen Miami Herald drives Mermelstein av sitt minne fra sitt barndomshjem i daværende Tsjekkoslovakia. På huset var det en plankett som viste at huset var forsikret av det italienske forsikringselskapet Generali.
Mermelstein «mistet» dog alt i «holocaust», inkludert dokumentasjonen som beskrev hans families forsikringsvilkår. I stedet for en stor forsikringserstatning fikk han en utbetaling på 1 000 dollar i en «humanitær utbetaling» fra en internasjonal kommisjon etter at hans fars navn ikke kunne finnes i noen forsikringsavtale.
– Overlevere er sinte av ideen om humanitære utbetalinger i stedet for å få de faktiske erstatningene vi vet at våre foreldre har spart for å bruke om de skulle bli rammet av problemer, sier Mermelstein.
Mermelstein anser at den internasjonale kommisjonen som utbetalte ham og mange andre 1 000 dollar var en ineffektiv organisasjon som burde ha kunnet tvinge forsikringselskaper til å gi riktige utbetalinger.
I 2017 underskrev USAs president Donald Trump en lov kalt JUST, Justice For Uncompensated Suvivors Today (Retterferdighet for ikke-kompenserte overlevere i dag). Denne loven pålegger utenriksdepartementet å rapportere til kongressen om fremskritt i politikken om å se til at europeiske land kompenserer «holocaustoverlevere» og deres etterkommere.
Det er denne loven som Mermelstein håper skal hjelpe hans organisasjon å få gjennomslag for en lov som åpner opp for å saksøke europeiske forsikringselskaper for penger.
Store jødisk makt-organisasjoner motsetter seg forslaget
Større og mektigere jødiske organisasjoner som Anti-Defamation League (ADL) og B’nai B’rith er dog motstandere til at Miamis «holocaustoverlever»-organisasjon skal få gjennomslag for sine krav hos de amerikanske myndighetene. Grunnen er at det kan underminere de større organisasjonenes årlige forhandlinger med Tyskland om «erstatninger» for «holocaust».
Hvis privatpersoner skal utnytte rettsvesenet for å drive sine egne saker kan Tyskland komme til å henvise til den muligheten i stedet for å som stat utbetale de enorme «skadeerstatningene» som nå reforhandles hvert år.
Advokat Samuel Dubbin som er en av de juridiske representantene for «Holocaustoverleverne» i Miami-Dade mener imidlertid at det er helt forskjellige saker. Å saksøke et privat forsikringselskap som ikke utbetalte skadeerstatning til lidende jøder er noe annet enn om man skulle tillate at en privatperson saksøker en fremmed regjering.
Derfor finnes det en mulighet for at både de store spillerne – som ADL og B’nai B’rith – kan fortsette å øke trykket på den tyske staten om å betale «skadeerstatning» til jøder, og at små aktører som forskjellige representanter for «holocaustoverlevere» rundt omkring i USA kan begjære kompensasjon fra forsikringsgiverne som eksisterte i Europa under andre verdenskrig, mener Samuel Dubbin.
Dubbin forventer seg at et nytt lovforslag, veldig likt et tidligere forslag som ble avvist i januar, skal presenteres og som åpner for muligheten at jøder i USA skal bli «rettferdig behandlet» av europeiske forsikringselskaper, rapporterer Miami Herald.
Av de få leserne som har kommentert artikkelen i Miami Herald er omtrent halvparten imot det de mener er ytterligere et av holocaustindustriens utsugingsprosjekter. Les Duffy kommenterer saken med å referere til to popsanger av Frank Sinatra:
No business like Shoah business. Send in the clowns.
«Ingen forretningsvirksomhet likner holocaustindustrien. Send inn klovnene», kommenterer Les Duffy.