CHUTZPAH Alle har vi en rasist inni oss, skriver Ervin Kohn i en debatt-artikkel. Ifølge lederen for det jødiske samfunn i Norge er det gruppetenkning som er syndebukken.
Ervin Kohn, nestleder i Antirasistisk senter og styreleder i Det mosaiske trossamfunn, utdyper i en debatt-artikkel i VG, en melding han la ut på Twitter. Meldingen lyder som følger:
Vi har alle en rasist inni oss alle sammen. Vi må bare lære oss å kjenne ham igjen slik at når han stikker hodet fram, så kan vi sette ham på plass.
Ifølge Kohn så er det gruppetenkning, som er den store syndebukken som forårsaker rasisme. Kohn mener det ikke går an å tildele grupper med mennesker karakteristikker og egenskaper, og at man kun må fokusere på enkeltindividet for å unngå rasisme.
Det er vår tilbøyelighet til gruppetenkning. Rasisten i oss stikker hodet fram når vi gruppetenker. Når vi tildeler gruppekarakteristikker. Når vi i neste omgang ser på enkeltmennesker kun som representanter for gruppen de tilhører og ikke som individer, stikker rasisten i oss også hodet fram.
Kohn bruker Anders Behring Breivik og Utøya som eksempel, ettersom det var mange som initialt og spontant mistenkte det dreide seg om et islamistisk terror-angrep, og påpeker at «gruppetenkningen» sluttet da det ble kjent at gjerningsmannen var en etnisk nordmann. Noe som kanskje ikke er så rart, ettersom terrorangrep ikke er noe som vanligvis forbindes med etniske nordmenn, og at det dessuten kanskje er unaturlig for et folk å «gruppetenke» om seg selv. Bør også tillegges her at Kohn selv har brukt Breivik til å «gruppetenke», ettersom han tidligere har hevdet at alle såkalte høyreekstreme er potensielle terrorister ettersom de deler samme «tankegods» som Breivik.
Hvorvidt Kohn anser at også jøder skal slutte å «gruppetenke» fremkommer ikke i artikkelen, men med tanke på at Kohn selv er leder for det jødiske samfunn i Norge og svært positiv til den jødiske etnostaten Israel, som har verdens strengeste raselover, mistenker vi at svaret er «Nei!».
Den underforståtte løsningen Kohn fremmer er dog at vi (les: etniske nordmenn) slutter å se på oss selv som en del av en gruppe (et folk) og at ettersom vi som folk da i teorien opphører å eksistere, vil også rasismen forsvinne. Uten raser, ingen rasisme. Dette vil i sin tur naturligvis også gjøre nordmenn mer positive til åpne grenser, masseinnvandring og flerkultur – noe Kohn og kompani er svært positive til – så lenge det gjelder hvite nasjoner.