RASELÆRE Den kinesiske genetikkprofessoren Dr. Shi Huang sier at afrikanere har flere apeliknende genvarianter sammenlignet med andre menneskeraser. Oppdagelsen har blitt møtt av en «uhyggelig stillhet» fra vitenskapsstanden ifølge forskeren.
Den kinesiske forskeren Dr. Shi Huang sier at forekomsten av foreldede, apeliknende genvarianter har langt større forekomst blant dagens afrikanere sammenlignet med andre menneskeraser. Dette er svært godt dokumentert av flere studier, ifølge forskeren.
Dr. Huang har tidligere vært ansatt som professor i epigenitikk og evolusjon for «Burnhaminstituttet for medisinsk forskning» ved universitet i California. For øyeblikket arbeider han for «Senter for medisinsk genetikk» ved «Central South University» i Kina. Dr. Huang er også kjent for sine populære forelesninger om evolusjon på Youtube.
Ignoreres av vitenskapsstanden
That Africans carry more ancestral alleles (=archaic or apes) has been well demonstrated by the rooting of phylogenetic trees in Africa for both autosomes and uniparental DNAs by using the outgroup rooting method. Biological significance of this?Eerie silence…
— Shi Huang 黄石 (@shi_huang5) November 27, 2020
Huang forklarer på Twitter at afrikanere er bærere av flere nedarvede genvarianter fra aper eller liknende fjerne forfedre sammenlignet med andre menneskeraser. Dette har blitt bevist blant annet gjennom fylogenetiske undersøkelser av afrikanere – som mer forenklet kan kalles evolusjonære stamtavler.
Funnene indikerer altså at afrikanere har mer genetiske likheter med fjerne apeliknende forfedre enn andre raser. «Den biologiske betydningen av dette? Ubehagelig stillhet…», skriver Huang. I akademia har oppdagelsene blitt ignorert.
Genetiske studier av afrikanere
I 2011 utførte en gruppe forskere bestående av blant annet av genetikk-, og evolusjonær biologiforsker Michael Hammer, samt Jeff Wall, professor i epidemiologi og biostatistikk, en studie om emnet. Studien fikk navnet «Genetic evidence for archaic admixture in Africa».
Forskerne kunne konstatere at den moderne afrikaner en gang i fortiden blandet seg med et utdødd apeliknende menneske, og at deres DNA fremdeles finnes blant afrikanere. De så at forskjellige afrikanske folkegrupper har fått minst, omkring 2 prosent av sitt DNA fra den nå utdødde menneskearten.
Tidspunktet for kryssavlingen mellom afrikanerne og den utdødde menneskearten har blitt satt til omtrent 35 000 år siden, og at menneskearten de paret seg med skilte seg fra det moderne mennesket for omtrent 700 000 år siden.
Paleontologen John Hawk kommenterte den benevnte studien i en forelesning i 2017. Han trodde imidlertid at andelen prehistorisk DNA hos afrikanere kan være større enn studien påviser. Det kan hende de også blandet seg med menneskearten Homo Naledi, spekulerer Hawk:
Vi vet at afrikanske populasjoner har en liten del av sitt DNA, muligens så mye som 5 % … som har en arkaisk opprinnelse vi ikke har oppdaget. Det vi ikke vet er opprinnelsens identitet. Muligens kunne det være Naledi.
Til og med den svenske professoren Svante Pääbo uttalte i en forelesning i 2018 at det finnes indikasjoner på at dette arkaiske DNA-et fremdeles finnes hos moderne afrikanere.
Nye funn
I 2019 bekreftet forskerne Arun Durvasula og Sriram Sankararaman fra universitet i California at potensielt 8 prosent av moderne afrikaneres DNA stammer fra den ukjente menneskearten. De beskriver denne som en «spøkelsesart». I likhet med Hawk foreslår de også at det kan være snakk om «Homo Naledi» – et hominid med en spesielt liten hjerne som levde i Afrika for omtrent 250 000 år siden.
Nesten en tiendedel av afrikaneres DNA kan altså nedstamme fra en helt annet menneskeart, og det politiske og akademiske etablissementet i vesten har fortsatt mage til å påstå at det ikke finnes noen raseforskjeller.
Akkurat som Dr. Huang uttrykte råder det en «uhyggelig stillhet» fra vitenskapstanden, media og skolevesen om oppdagelsene. Sannsynligvis for at folkefiendtlige elementer skulle tvinges til å erkjenne at det faktisk finnes forskjeller blant forskjellige mennesker, at det finnes forskjellige raser også blant mennesker.