IDENTITETSKRISE I Agderposten står den tidligere Alt-Right-profilen frem som avhopper og kritiserer hvite mennesker som kjemper mot folkeutbyttet.
Den tidligere Alt-Right-profilen Evan McLaren stod i dag frem i Agderposten og tok avstand fra «høyreekstremismen». Frem til 2018 var McLaren del av det amerikanske National Policy Institute (NPI), som ble stiftet av den mer kjente Alt-Right-profilen Richard Spencer.
På spørsmål fra Agderposten om hvorfor han engasjerte seg i Alt-Right-bevegelsen, erkjenner McLaren at han hadde «null peiling på politikk og var usikker på seg selv», men fant venner på videregående skole og ble etter hvert introdusert for Paul Godfried.
– I starten ble jeg imponert av ham og ble fort tatt inn i varmen da jeg begynte å skrive på nett for dem, forklarer han.
Men etter å ha blitt bøtelagt for å ha deltatt i demonstrasjonene i Charlottesville i 2017 forsvant McLaren plutselig ut av bildet og brøt kontakten med sine daværende venner i Alt-Right-bevegelsen. Etter hvert ble det også kjent at han hjalp venstreekstreme grupperinger.
Identitetskrise?
Ettersom McLaren hadde et forhold til en jente fra Arendal var han også på besøk til Norge under den tiden han var Spencers «hangaround», og søkte blant annet kontakt med representanter fra Den nordiske motstandsbevegelsen og Alliansen. I møte med Motstandsbevegelsen representanter som allerede den gang var skeptiske til McLaren, skal han ha erkjent å være en mulatt – delvis hvit og delvis indianer – hvilket også kan forklare hans illojalitet og nåværende standpunkter.
– Samtidig som høyreekstreme hevder å være de største ofrene, så skal man samtidig være genetisk «Übermensch», forteller McLaren, som trolig er litt bitter over å ikke selv være «Übermensch».
Evan McLaren er i dag bosatt i Arendal.