1984 Det superstatlige globalistiske EU jobber nå for å utrydde kryptert kommunikasjon for å bekjempe «terrorisme». Medier i Østerrike forteller nå om et nesten ferdigstilt forslag om å bli kvitt applikasjoner som Signal og Whatsapp.
Applikasjoner med kryptert kommunikasjon beskytter vanlige borgeres privatkommunikasjon, men har lenge irritert politiet og elementer blant myndighetene som ønsker å etablere en overvåkingstat. Terrorangrepet i Wien i begynnelsen av november brukes nå som et påskudd for å starte en diskusjon mot å forby kryptering av kommunikasjonsprogrammer.
Nettavisen SweClockers rapporterer at EU kan være nært å gjennomføre et totalforbud mot kryptert kommunikasjon i anti-terrorismens navn. Nyheten ble først publisert i østerrikske ORF.
På bare fem dager har rådet for den europeiske unionen brakt frem et forslag (PDF), som hvis gjennomføres vil tvinge private kommunikasjonsplattformer som Signal og Whatsapp til å oppgi krypteringsnøkler til unionens etterretningsetater.
Forslaget har følgende å si om interessekonflikten mellom kryptering og rettshåndhevelse:
Den europeiske union støtter fullt ut utviklingen, implementeringen og bruken av robust kryptering. Kryptering er et nødvendig middel for å beskytte grunnleggende rettigheter og den digitale sikkerheten til regjeringer, industri og samfunnet. Samtidig må Den europiske union sikre evnen til kompetente autoriteter innenfor områder som sikkerhet og kriminell rettshåndhevelse og juridiske autoriteter, til å utøve deres lovlige makt, både online og offline.
Terroren i Wien brukes som et rettferdiggjørende påskudd for å akselerere forbudprosessen, samtidig som ifølge ORF det faktum at politiet manglet verktøy som kunne spore kommunikasjonen ikke skal ha vært en faktor som spilte inn på terrorangrepets suksess. Likevel er forbudet på vei til å bli implementert.
Bare de endelige innvendingene gjenstår da forslaget er mer eller mindre ferdigstilt. Forslaget skal tas opp framfor EUs sikkerhetskomité COSI den 19. november og fremfor de stående representants komité den 25. november.
Forslaget har i de stående representantens komité såkalt «I-status», hvilket innebærer at den kommer til å gjennomkjøres uten videre diskusjon. Etter det vil medlemslandenes justisministere møtes i begynnelsen av desember for å diskutere saken videre.
Normalt må et slikt forbud vedtas av EU-parlamentet ifølge ORF, men i det tilfellet hvor medlemmene i rådet for den europeiske unionen er enige kan forbudet implementeres uten først å ha blitt vedtatt av EUs høyeste lovgivende organ.