UTENRIKS Youtuberen Nick Crowley har gransket fenomenet med asiatiske «dyreredningsvidoer», der det ved første øyekast ser ut som om man redder dyr i nød. Bak kulissene utfolder det seg imidlertid et skremmende dyreplageri.
Youtuberen Nick Crowley produserer vanligvis videoer på youtube der han prater om spennende emner som mordhistorier, diverse konspirasjonsteorier og mystiske hendelser. I en ny video gransker Crowley et suspekt fenomen av «dyreredningsvidoer» på youtube.
Samtlige av videoene han tar for seg er produsert av øst-asiater som med usselt skuespilleri forsøker å få det til å se ut som de tilfeldigvis finner dyr i nød, for så å redde dem. Videoene har blitt hyllet av naive seere som tror det de ser er reelt. Om man imidlertid bare utøver den enkleste granskning kommer imidlertid en skremmende form for dyreplageri fram.
Granskningen tar først og fremst for seg de tre youtube-kanalene: «KM Daily», «Happy Dog» og «The rescue journey TV». I en av videoene påstås det at man redder en hundevalp som har blitt bitt av en større hund. Hundevalpen ser åpenbart skadet ut og bjeffer foran kameraet.
Barnet i videoen plukker deretter opp valpen og «gir den medisin», og i en senere video presenteres hunden som helt frisk igjen med et leget sår og ingen spor av videre skader.
Problemet er imidlertid at «hundebittet» på valpen ikke er ekte. Et ekte hundebitt ville vært mye større og merker etter hundens tenner hadde fremstått tydelig. Valpens sår ser snarere ut som et knivsår. Corwleys hypotese er at de filmet video nr. 2 først, for senere å skade hunden for å late som om de hadde reddet valpen.
Samtlige av de tre kanalene har produsert likende videoer. Alle følger en formel der de «helt tilfeldig» kommer over dyr i nød. Blant tilfellene er hundevalper og kattunger som på merkelig og nærmest umulig vis har satt seg fast i fiskenett, under stener eller nede i avløp der de angripes av slanger.
I en video kan en hundevalp sees angrepet av en slange. De bak kameraet virket imidlertid mer konsentrert om å få til den perfekte kameravinkelen enn å hjelpe valpen, og det tar 30 sekunder med filming innen noe blir gjort.
Dessuten ser det ut som om de samme dyrene havner i disse situasjonene flere ganger. Crowley bemerker seg blant annet en kattunge som hadde et ganske unikt fargemønster på ryggen som kan sees i flere av videoene. Den ene uken sitter kattungen fast i en steinrøys, som asiatene deretter plukker omsorgsfullt bort. Den neste uken laster de opp en video der den samme kattungen på merkelig vis sitter fast i et gjerde.
Videoen er med andre ord helt klart iscenesatte for at det skal se ut som om asiatene er helter som hver eneste uke på etter eller annet vis kommer over dyr i farlige situasjoner. Reelt sett behandles faktisk dyrene som rekvisitter i en pervers teaterforestilling.
Les også:
Nasjonalsosialismen og dyrevern