SKYGGEREGJERING For første gang noensinne deltar en kardinal fra Den katolske kirke på det lyssky Bilderberg-møtet. Blant årets offisielle møtedeltakere finnes nemlig Vatikanets utenriksminister kardinal Pietro Parolin.
Den katolske kirke har historisk motsatt seg hemmelige og elitistiske selskap og har blant annet hatt som retningslinje å ekskommunisere kjente frimurere. Men i år deltar en av kirkens mektigste kardinaler, Vatikanets utenriksminister Pietro Parolin, når Bilderberg-gruppen møtes i italienske Turin.
Pave Frans har i løpet av sitt pontifikat ved flere tilfeller uttrykt sterk støtte for den globalistiske agendaen. Han har blant annet kjempet for masseinnvandring til Europa, motsatt seg Brexit, sammenliknet USAs president Donald Trump med Adolf Hitler på en negativ måte og «advart» mot populisme og nasjonalisme i Vesten. Dessuten har paven ved flere tilfeller kommet med uttalelser som kan tolkes som en flørt med den mektige homolobbyen, samt uttrykt at jøder ikke trenger å konvertere til katolisismen ettersom de er «Guds utvalgte folk» og at katolikker i stedet bør fokusere på å «bekjempe antisemittisme».
For sine mange oppsiktsvekkende uttalelser har paven dessuten formelt blitt anklaget for kjetteri av en gruppe teologer og prester.
Kardinal Pietro Parolin vil mellom torsdag og søndag diskutere spørsmål som «populisme i Europa», «Russland», og «USAs rolle som verdensleder» sammen med eksempelvis den amerikanske jøden Henry Kissinger og de nordiske bankier-sjefene Marcus Wallenberg (SEB) og Björn «Nalle» Wahlroos (Nordea).
Mange mener at kardinal Parolins deltakelse kan tyde på at han er tiltenkt å etterfølge Frans som pave over Den katolske kirke.