SENSUR Ytterligere en lov som begrenser danskenes frihet har blitt innført i Danmark. Nå kan myndighetene stenge nettsider som gir annen informasjon om koronaviruset enn hva regjeringen tillater.
Det danske folketinget vedtok 2. april 2020 en ny lov som gjør det tillatt å stenge nettsider og gi bøter til personer som publiserer informasjon om Covid-19 som ikke følger myndighetenes retningslinjer, rapporterer Newsvoice.
Den danske helseprofilen Per Brændgaard har studert den nye loven. Noen paragrafer er ifølge ham «anmerkningverdige».
– Ettersom man nå kan risikere fengsel i opptil åtte måneder for at man gjør en kritisk uttalelse om Covid-19 (og om myndighetene generelt i sammenheng med korona), så velger jeg å trekke meg tilbake fra den offentlige debatten fra og med nå, skriver Brændgaard.
Brændgaard går så langt i sitt ordvalg at han kaller den nye loven for «en voldtekt av ytringsfriheten».
Hvis man straffes for å på internett ha spredt informasjon som myndighetene påstår er falsk, kan man ved uaktsomme eller mindre forseelser få bøter eller fengsel i høyst fire måneder.
Hvis forbrytelsen anses alvorlig kan det bli bøter og fengsel i opptil åtte måneder.
Myndighetene som i Danmark ikke får kritiseres er Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Politiet, Helsedepartementet og Statsministeren.
For tre uker siden innførte Danmark nye hurtiglover for å begrense koronavirusets spredning. Disse lovene gjør det mulig for den danske staten å tvangsvaksinere hele eller deler av Danmarks befolkning.
Noen vaksine mot Covid-19 finnes enda ikke på markedet, hvilket gjør at deler av lovene ikke ble stiftet med tanke på den akutte situasjonen, men på fremtiden.