KULTURMARXISME North Hertfordshire Museum har bestemt at den romerske keiseren Heliogabalus var en «transkvinne». For å vise «følsomhet» for keiserens påståtte kjønnsdysfori, har det blitt besluttet å kalle Heliogabalus «hun».
Den romerske keiseren Marcus Aurelius Antoninus Augustus, bedre kjent for ettertiden som Heliogabalus, ble keiser i en alder av 14 år og hadde en kort regjeringstid mellom 218 og 222. Til tross for dette har han etterlatt et sterkt avtrykk på historien på grunn av sin dekadanse og utsvevende livsstil.
Mange historier skildrer Heliogabalus som en grusom og eksentrisk leder, som blant annet sies å ha sluppet løs løver og leoparder for å feste på sine middagsgjester. I et annet middagsselskap skal Heliogabalus ha overøst gjestene med så mange roser at noen av dem «druknet».
Ifølge noen kilder ba Heliogabalus på et tidspunkt om å bli kalt for kvinne. «Ikke kall meg herre, for jeg er en dame», skal keiseren ha sagt, ifølge den romerske historikeren Dio Cassius. Cassius hevder også at Heliogabalus undersøkte muligheten for et medisinsk kjønnsskifte.
Selv om de fleste historikere har avvist Dio Cassius’ trekk som svartmaling, da han tjente keiser Alexander Severus, som tok makten etter at Heliogabalus ble drept, har North Hertfordshire Museum i Storbritannia avgjort at Heliogabalus var «transseksuell».
Ifølge museets ledelse vil Heliogabalus nå bli referert til som «hun» for å «vise følsomhet» for hans angivelig «foretrukne pronomen».
– Heliogabalus foretrakk definitivt å bli kalt «hun», og dette er noe vi reflekterer over når vi diskuterer henne i nåtiden, sa Keith Hoskins fra North Hertfordshire Museums styre til The Telegraph.
Til Daily Mail sier Cambridge-professor Andrew Wallace-Hadrill at museets beslutning er uhistorisk.
– Blant romerne fantes ikke vår idé om «trans» som kategori. På den annen side ble anklager om seksuell atferd som «kvinne» brukt som en av de verste fornærmelsene mot menn, sier professoren.