INTEGRITET Brukere trodde de ikke ble sporet, men selskapet samlet inn lokasjonsdata gjennom tredjeparter.
Personer med Android-telefoner ble villedet til å tro at hvis de slo av posisjonsfunksjonen, ville ikke posisjonsdata bli samlet inn av telefonen. Noe som ikke stemmer ettersom enhetene fortsatt samler inn data gjennom apper og annet når du surfer på nettet, ifølge Australian Consumer and Competition Authority.
Før den juridiske prosessen sendte Google en e-post til domstolen der de hevder at de har avklart for brukerne hvordan de skal administrere personopplysningene deres og forenklet prosessen for hvordan de skal gjøre det.
Til tross for det dømmer den føderale domstolen i Australia Google til å betale nesten 400 millioner norske kroner i bøter for hvordan de håndterte saken.
Australia har slått hardt ned på tech-gigantene de siste årene og har innført en såkalt klikkskatt. Der teknologigigantene risikerer å måtte betale en avgift hver gang noen deler en nyhetsartikkel eller kommer opp som søkeresultat. Noe som fikk Facebook til å blokkere alle australske nyhetskanaler, og Google til å true med å gjøre det samme.