PFIZER & FDA En underleverandør til Pfizer har blitt tatt for forskningsfusk. 16 leger og forskere krever derfor at vaksinasjonen innstilles i Sverige inntil vildere.
Pfizer er en av de farmasøytiske bedriftene som tjener aller mest penger på den såkalte koronapandemien.
Forskningen som bedriften og dets underleverandører har laget vaksinen på bakgrunn av har blitt kritisert.
I en pressemelding og offentlig brev krever nå 16 leger og forskere at vaksinasjonen med Pfizer pauses i Sverige.
Den 2. november 2021 oppdaget et fagtidsskrift at en underleverandør til Pfizer under den såkalte fas-III-studien av bedriftens koronavaksine gjorde seg skyldig til forskningsfusk i stor skala.
Forskningsorganisasjonen Ventia Research Group (VRG) jobbet forrige høst med Pfizers vaksinestudier.
Organisasjonens regionsjef i Texas Brook Jackson ble senere hovedvitne for en artikkel som kritisk gransker VRGs virksomhet.
Jackson oppgir at organisasjonen systematisk «forfalsket data, avblindet pasienter, ansatte utilstrekkelig utdannede vaksinatører» samt «var langsomme med å følge opp bivirkninger som ble rapportert i fas-III-studien».
Personalet som utførte kvalitetskontrollene skal ha blitt overveldet av omfanget av problemene som ble blottlagt.
Minimalt med granskning fra ansvarlig myndighet
I den kritiske artikkelen blir det lagt frem at FDA generelt mangler ressurser for å granske kliniske studier.
Mellom 2000 og 2005 skal eksempelvis en prosent av alle studier ha blitt sett, og etter dette har granskningsvirksomheten ifølge artikkelforfatterne minsket drastisk.
Av FDAs rapport om granskningen av Pfizers koronavaksinestudier i august 2021 fremgår det at 9 av 153 studieplasser ble kontrollert.
I brevet fra de 16 legene og forskerne kan man lese:
Vi mener at det som BMJ har rapportert er veldig alvorlig. Det kaster tiltroen til Pfizer overende, som er ansvarlige for testingen av vaksinen samt for sikkerheten hos vaksinen som akkurat nå gis til svensker, hvorav hundretusentalls er barn.
Effekt i to måneder – svimlende høyt antall rapporter om bivirkninger
I skrivet hevdes det videre at «omfatningen av antallet rapporterte mistenkte bivirkninger av covidvaksinen er … gigantisk» og det pekes til det faktum at det i Sverige «i løpet av de ti månedene som vaksineringen har skjedd har det blitt rapportert inn 83 744 mistenkte bivirkninger».
Dette tallet, mener forfatterne, er ti ganger høyere enn det for samtlige innrapporterte bivirkninger per år «i løpet av de umiddelbart foregående årene for alle legemidler og vaksiner, totalt cirka 25 000 substanser».
I brevet henvises det også til et tyvetall undersøkelser som påviser at vaksinens mente virkning er veldig svak.
Ifølge en svensk studie, som beskrives i brevet, har vaksinen generelt god effekt kun i omtrent to måneder, mens den, når det gjelder den såkalte deltavarianten, er fullstendig virkningsløs etter syv måneder.
Brevet fra de 16 legene og forskerne avsluttes med ordene:
At vaksinens effekt allerede etter noen måneder har blitt kraftig redusert og er svak mot deltavarianten av viruset bidrar til vår konklusjon at covidvaksineringen i Sverige bør pauses til risiko/nytte-kalkyler har blitt gjort for alle aldersgrupper. Vårt standpunkt skjer i lys av avsløringen i BMJ og det vi i dag vet om risikoene for pasienten.