NORGE Den statsstøttede Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker har nå lansert et nytt studietilbud for høsten, da kan man nemlig søke seg til draglinjen.
Den statsstøttede Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker har nå lansert et nytt studietilbud for høsten, da kan man nemlig søke seg til draglinjen, hvor man blant annet kan lære å utvikle en dragkarakter, å kle seg ut, sminke seg, style parykk, sy kostymer, og lære om historien rundt fenomenet drag. Flere går nå ut og retorisk stiller spørsmål ved om skattebetalerne skal være med å bidra til et studietilbud ved folkehøyskolene som etter hvert har fått mer og mer et hobbypreg, samtidig som de statlige overføringene til disse institusjonene har økt betydelig de siste årene.
Det er drag-«artisten» Jens Martin Hartvedt Arvesen som har tatt initiativ til studiet og selv har han stor tro på tiltaket som han selv skal undervise i: «Jeg håper det blir morsomt og starten på noe stort. Jeg har tro på at dette blir en suksess, både i år og mange år fremover. Espen Esther Pirelli Benestad er ikke uventet begeistret for ideen: «Nå blir det bedre plass i Norge. Nå blir det bedre plass til fargene. Og det vil gjøre Norge rikere.»
Ikke alle deler denne begeistringen derimot. I det politiske miljøet er både Fremskrittspartiets Silje Hjemdal og Unge Høyres Håkon Snortheim, første nestleder, kritiske til denne bruken av skattepenger. Den eneste fra det politiske miljøet som offentlig har gått ut og gitt sin tilslutning til studiene er den lesbiske AP-politikeren Anette Trettebergstuen.
Det finnes imidlertid andre kritiske stemmer, som teolog, filosof og informasjonsleder for Misjonssambandet, Espen Ottosen. Han uttaler: «Det er problematisk hvis hele Norge forventes å applaudere dette. For jeg tror jo det kan bli mer kaos enn mangfold. Jeg tror ikke dette gjør Norge bedre iallfall.»
Dette begrunner han slik: «Jeg tror det beste samfunnet kan gjøre er å fastslå at det fins to kjønn. Og at de aller, aller fleste jenter og gutter ikke har nytte av å leke så grenseoverskridende med kjønn og kjønnsforståelse som dragkulturen legger opp til.»
Mads Aadahl Togstad skal gå på linjen og håper tilbudet kan være med på å lokke ut mange som vil prøve seg på drag: «Jeg vil gå på denne skolen for å lære mye nytt om drag, sånn at jeg kan bli en bedre drag queen. Men jeg har også lyst til å hjelpe andre som vil prøve seg i dragverdenen.»
Les også:
FILM: The dangers of a transgender ideology
Dagens video: Tenåring reagerer på transgender-epidemien
Dagens video: Når verden har blitt gal