STORBRITANNIA Da distriktsdommeren dømte den politiske kommentatoren for uttalelser om «holocaust» kunne han ikke påberope lover mot «antisemittisme» eller «holocaustfornektelse» – men måtte ta omveier.
– Jeg dømmer deg ikke for at du er antisemittisk, jeg dømmer deg ikke for at du er en holocaustfornekter, sa distriktsdommeren i Westminster Michael Snow etter å ha gjort nettopp dette – men på en indirekte måte.
Slik kan man sammenfatte Snows motsigelsesfulle framferd imot den 56-årige politiske kommentatoren Alizon Chabloz, som ble stilt for retten for å ha hevdet at «holocaust» er «en evig melkeku» i en podkast. Hun har nå blitt dømt og må avtjene fire og en halv måned i fengsel.
Mens dommeren Snow ikke hadde noen lovlig grunn for å fengsle noen med anledning av kritiske kommentarer om den påståtte jødeutryddelsen, kunne han i stedet påberope en subjektiv og utydelig formulert lov om «grov forulempelse» for å straffedømme Chabloz for kritiske kommentarer til narrativet om Auschwitz’ gasskammere – likeså hvordan det jødiske globalistiske fellesskapet bruker «holocaust»-myten for politiske og finansielle vinninger.
Den vagt definerte loven om «grov forulempelse» har tidligere vært anklaget for å ha blitt benyttet ofte av politiske aktører for å undertrykke kritikk mot privilegerte grupper og mektige interesser.
En politibetjent står for tiden tiltalt i en britisk domstol for «den grove forulempingen» av å ha sent et humoristisk meme-bilde om George Floyd i en privat samtale på WhatsApp.
På alternative og sosiale medier konstateres det at ytringsfriheten i Storbritannia ikke er en garantert rettighet – like lite som i mange andre demokratiske «frie land».
Distriktsdommerens handlinger mot Assange
Snows behandling av Chabloz følger et velkjent mønster. Mange mener at distriktsdommeren tjener som de mektiges servile ombud snarere enn at han opprettholder rettferdighet og sikrer folks rettigheter.
En handling som støtter dette omdømmet var måten Snow i 2019 håndterte saken til Julian Assange. For å tilfredsstille USAs justisdepartement besluttet Snow da at den australske journalisten skulle holdes fullstendig isolert i et sikkerhetsfengsel hvor han ble torturert.
Under rettssaken – som tilsynelatende handlet om Assanges kausjon i 2012 – skal Snow ha lekset opp fangen, angrepet hans karakter og referert til ham som «latterlig» og «en narsissist». Ved en utspørring skal han ha krevd at Assange skulle «dra til USA» og der «fortsette med sitt liv».
Den tidligere ambassadøren i Usbekistan Craig Murry har referert til Snow som en korrupt, politisk motivert «skamflekk» på rettssystemet.
Klimaet for en åpen diskusjon og sosial kritikk i Storbritannia har blitt anklaget for å likne det som gjelder i totalitære nasjoner i den tredje verden.
National Justice avslutter sin artikkel om Snows handlinger mot Chabloz med en kommentar:
Dommer Snow og andre høyt oppsatte personer i Storbritannia vet meget godt om folkets fordømmelse av de parodisk korrupte domstolene som fengsler folk basert på hva rike jøder oppgir forulemper dem, men anno 2021 bryr disse «liberale» seg ikke lenger om hva folket mener.