Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Motstandsbevegelsen på tur i Rogaland

Motstandsbevegelsen på tur i Rogaland

TURRAPPORT Motstandsbevegelsen var på tur i Rogaland, helgen som var.

Enkelte aktivister, medlemmer og sympatisører fra Den nordiske motstandsbevegelsen var på tur i Rogaland, helgen som var. Tilreisende ankom Rogaland torsdag kveld og overnattet innendørs til fredag morgen.

Fredag ble det slått opp leir med telter og samlingsted foran grill og bålplass. Det ble bading i havet og hygge foran bålet med god mat og drikke. Nye fjes dukket opp og det ble gode samtaler utover kvelden.

Richard Eide t.v. og Ronny Bårdsen t.h. koser seg foran bålet.

Lørdag ble det bueskyting og diverse utflukter for å se på historiske plasser rundt om i Rogaland. Eksempelvis ble monumentet «Sverd i fjell» på Hafrsfjord besøkt. Her møtte de også på en sympatisør som kjente enkelte av motstandsmennene igjen. Vedkommende donerte 500 kr til Motstandsbevegelsen, som naturligvis ble tatt imot med takk.

Sverd i fjell, innerst i Hafrsfjord i Stavanger.

Også Vigdel Fort ble besøkt. Vigdel Fort ble bygget av tyskerne under andre verdenskrig og skulle fungere som et forsvar mot engelskmennene. Det var en fantastisk utsikt og en god del bilder ble tatt her.

Senere på lørdagen ble det fisketur, og det ble etterhvert fort mørkt. Et stort brøl hørtes utover hele skogen, noe som kunne minnes om en rasende bjørn. Det viste seg dog at det bare var Ronny Bårdsen som hadde tråkket i myra og blitt litt våt.

Kvelden ble avsluttet med grilling og prat.

Søndag morgen var det etterhvert klart for å pakke sammen og reise hjem. Alt i alt var det en flott tur, dog med enkelte utfordringer underveis som eksempelvis ekstra transport.

Se bilder fra turen:

































Engasjer deg du også! Søk medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen HER.