SVERIGE Den svenske kirke fortsetter sitt engasjement for masseinnvandringen til Sverige og kommer i september til å fokusere på utvisninger av enslige menn fra Afghanistan, blant annet ved å ringe i kirkeklokkene i Nybro.
Den svenske kirke har i flere år propagandert for masseinvasjonen fra den tredje verden til Sverige. Prester har ringt i kirkeklokker for å forstyrre for annerledestenkendes stemmer i blant annet Malmö og Almedalen.
Invaderende migranter fra den tredje verden – uten rett til å søke asyl i Sverige da de har vandret gjennom flere sikre land – har fått slå seg ned på kirkebenkene i forskjellige kirker.
Biskop Eva Brunne har foreslått at kristne symboler skal tas bort fra sjømannskirken i Stockholm og at retningen mot Mekke skal merkes, slik at den skal bli mer innbydende for besøkere fra andre religioner.
I september kommer Den svenske kirke til å fokusere på utvisninger av enslige menn fra Afghanistan ved å hver onsdag klokken 11.55 ringe i kirkeklokkene i Nybro.
– De sier at de tar hensyn til barnekonvensjonen og skal ha barnas beste i fokus. Likevel kan de sende hjem asylsøkere til land i krig, påstår Linda Lawner Wåhli som arbeider med å hjelpe de enslige mennene.
Ifølge Lawner Wåhlin vil Nybro kirke «rette oppmerksomheten på hvor vanskelig det er å få asyl» og at «det er lotteri som avgjør hvem som får bli eller ikke».
Det er den ekskluderte tidligere Sverigedemokraterna-politikeren Thoralf Alfsson som i et innlegg på sin blogg tar opp Den svenske kirkes siste utspill:
Linda Lawner Wåhlin synes ikke å ville akseptere lovene som gjelder i Sverige. Hun jobber i Den svenske kirke og utnytter nå posisjonen til å bruke kirkeklokkene.
Alfsson setter spørsmålstegn ved om det er passende å bruke kirker for dette formålet og noterer at ingen fra kirken har uttalt seg om saken.
– Er det en egenrådig beslutning av Linda Lawner Wåhlin eller er det en felles beslutning av kirkerådet i Nybro?, lurer Alfsson.
På Den svenske kirkes nettside i Nybro finnes ingen informasjon om klokkeringingen som skal skje på onsdager og Alfsson stiller seg spørrende til om «befolkningen er enig med dette spetakkelet».