EU-VALGET Liberaldemokratenes leder Guy Verhofstadt kritiseres sterkt av sinte ungarere.
Den liberale alliansen for demokrater i EU-parlamentet (ALDE) ledes av Guy Verhofstadt.
Under et møte med det liberale ungarske partiet Momentum i Budapest på torsdag skrek sinte ungarere til Verhofstadt at han er en «forræder av Europa», rapporterer Nya Tider.
Partilederen for Momentum, András Fekete-Győr, forsøkte å roe ned kritikerne, men ble i stedet møtt med spørsmål om han liker «Brusselistans» mange no go-soner som Molenbeek og Schaerbeek. Samtidig ble Fekete-Győr anklaget for å, som Verhofstadt, være kjøpt av George Soros.
Ifølge Verhofstadt er partiet Momentum det eneste ungarske partiet som forstår at det ungarske folket må underkaste seg EUs «verdigrunn».
Verhofstadt forsøkte deretter å bestikke velgerne. Hvis ungarerne stemmer på Momentum skal de få penger direkte av EU, sa han ifølge Nya Tider.
– Pengene må ikke gå gjennom regjeringen, men kan gå direkte til folk i Ungarn, påsto Verhofstadt.
Tilhørerne protesterte ved å spille av muslimske bønnerop. Noen ropte «Allahu akbar» og «Refugees not welcome» (Flyktninger er ikke velkomne).
«Dumme nasjonalister»
Verhofstadts stemmefiske i Ungarn kommer bare dager etter at EU-kommisjonens patologisk alkoholiserte leder Jean-Claude Juncker i et intervju med CNN sa at innbyggerne i EU som liker sine egne land og vil at disse skal ha selvråderett er «dumme».
– Disse populistene og nasjonalistene, de dumme nasjonalistene, er forelsket i sine egne land, sa Juncker foraktfullt om de som er motstandere til at stadig mer makt flyttes over til den styrende superstaten.
Ifølge Europe Direct – et EU-initiativ – besluttes 60 prosent av de svenske kommunenes agenda på EU-nivå. Dette er ifølge både Juncker og Verhofstadt alt for lite. Subsidaritetsprinsippet – som innebærer at alle beslutninger skal fattes på lavest egnet nivå – skal derfor svekkes ytterligere, vil de.
Subsidaritetsprinsippet er ofte misforstått og mange velgere har blitt lurt til å tro at det betyr at alle beslutninger skal fattes på lavest mulig nivå. I stedet er det slik at hver lokal enhet må forhandle om retten til å i hvert enkelt tilfelle få lov til å fatte lokale beslutninger eller nasjonale lover, og overstaten kan alltid si «nei».
Føderalistene vil prosedyren skal «forenkles» og «effektiviseres» ved at flere lokale beslutninger skal fattes uten lokal innblanding.