GLOBALISME Med en påstått forvaltningskapital på 11,6 billioner dollar og en økning i overskuddet på 21 prosent, skryterden jødiske toppsjefen i «kapitalforvalteren» i en uttalelse av sitt kriminalitetsmistenkte selskaps strategi og fremtidsutsikter.
Verdens største såkalte kapitalforvalter, hovedsakelig jødisk eide BlackRock, rapporterte i sin kvartalsrapport for de tre siste månedene av fjoråret, som ble lagt frem onsdag, en samlet økning i overskuddet på 21 prosent. Dette etter at sterke aksjemarkeder økte selskapets gebyrinntekter og økte forvaltningskapitalen til 11,6 billioner dollar, med alle nuller strøket, dvs. 11 600 000 000 000 000 – som med dagens valutakurs tilsvarer ca. 129,6 billioner eller, for å være nøyaktig, 129 570 624 000 000 000 norske kroner.
Eiendelene som forvaltes direkte av det New York-baserte selskapet, er oppført til 11,55 billioner dollar, og her kan den årlige økningen på 1,54 billioner dollar fra fjorårets notering på 10,01 billioner dollar deles opp i
- en økning på 1,47 billioner dollar til 11,48 billioner dollar i løpet av de første ni månedene i fjor.
- en økning på 0,7 billioner dollar til 11,55 billioner dollar i årets siste kvartal.
Saksøkt for kartelldannelse
Det er blitt stilt spørsmål om hvordan en slik vekst er mulig. Er det sant at dette selskapet er rikere enn nesten alle nasjoner i verden? Eier de virkelig 129 570 624 000 000 000 norske kroner? Er de eller noen av fondsgigantene STATE STREET eller Vanguard, som det samtidig hevdes, «bare passive investorer»? Svaret på det siste spørsmålet er at de hele tiden opptrer på grensen til ulovlig manipulasjon av det markedet de beriker seg på.
Et illustrerende eksempel fra forrige måned er at 11 amerikanske delstater hevdet at de samme selskapene opptrådte som et «investorkartell» og brukte sin markedsmakt til å presse energiselskaper til å slutte å investere i kull. Et føderalt søksmål ble innlevert mot de tre selskapene, der de ble anklaget for utilbørlig innflytelse over energiselskapene – noe som beriket fondsgigantene ytterligere på bekostning av høyere energikostnader for forbrukerne.
Selskapsovertakelser
BlackRock brukte rundt 25 milliarder dollar i fjor på å kjøpe infrastrukturfondet Global Infrastructure Partners og den private kredittvirksomheten HPS Investment Partners. Investeringene, som selskapets jødiske administrerende direktør Larry Fink sa i en uttalelse onsdag, demonstrerer BlackRocks unike kunderelasjoner.
– For mange selskaper betyr perioder med oppkjøp en pause i kundeengasjementet. Hos BlackRock ønskes kundene velkommen og belønner vår tilnærming i stedet, sa han på onsdag ettermiddagens pressebriefing.
I følge Financial Times steg BlackRocks nettoinntekt til 1,67 milliarder dollar, eller 10,63 dollar per aksje, i de tre siste månedene i fjor – fra 1,38 milliarder dollar, eller 9,15 dollar per aksje, året før.
«Bare begynnelsen»
En tilsynelatende litt opprørt administrerende direktør kalte 2024 «et milepælsår for BlackRock» og spådde ytterligere eskalerende vekst i 2025:
– Dette er bare begynnelsen … Vår rekordhøye organiske vekst og våre økonomiske resultater gjenspeiler ennå ikke den fulle integrasjonen eller de pågående oppkjøpene av de raskt voksende virksomhetene GIP, HPS og Preqin …
Aksjeanalytiker Kyle Sanders fra finansselskapet Edward Jones kommenterer BlackRocks kvartalsrapport på BlackRocks nettsted:
Sterk kapitalinngang dette kvartalet bidro til et rekordår for BlackRock … Dette bør øke investorenes tillit til at den lenge etterlengtede store rotasjonen, der investorene forlater sidelinjen og begynner å «ta mer risiko» ved å investere i aksjer og renteprodukter, er i ferd med å materialisere seg.