Hjem Nyheter Trumps valgkampmøte anklages for «nazisme»

Trumps valgkampmøte anklages for «nazisme»

USA Donald Trump holdt søndag et stort valgkampmøte i Madison Square Garden, New York. Nå anklages han for «nazisme» fordi amerikanske nasjonalsosialister også holdt et møte der i 1939.

Donald Trump under stevnet i Madison Square Garden, New York. Foto: PBS News/Youtube

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump holdt søndag kveld sitt kanskje største valgkampmøte hittil i hjembyen New York, med litt over en uke igjen til det amerikanske presidentvalget.

Et stort antall politikere og kjendiser samlet seg i Madison Square Garden for å vise sin støtte til Trump, inkludert gründer Elon Musk, politiker Robert F. Kennedy, tidligere Fox News-stjerne Tucker Carlson og TV-kjendis Phil «Dr. Phil» McGraw.

Til tross for at lokalet har blitt brukt utallige ganger av både republikanere og demokrater til samlinger, anklages Trump og hans tilhengere nå for «nazisme» fordi man holdt møtet i Madison Square Garden. Grunnen er at tusenvis av amerikanske nasjonalsosialister samlet seg der i 1939.

Ifølge Demokratenes visepresidentkandidat Tim Walz visste Trump-tilhengere «nøyaktig hva de gjorde». Walz hevder at det er «direkte paralleller» mellom Trumps valgkampstevne og landsmøtet i 1939.

– Gjør deres Google-søk på dette. Trump har dette store møtet i Madison Square Garden. Det finnes en direkte parallell til et stormøte som skjedde midt på 1930-tallet i Madison Square Garden, og jeg tror ikke for et sekund at de ikke vet hva de gjør der, sa Walz til tilhengere i Nevada søndag kveld.

Partikollega Hillary Clinton var inne på samme konspirasjonsteori tidligere i uken.

– Denne uken får vi se hvordan Trump faktisk gjenskaper møtet i Madison Square Garden i 1939. På den tiden var president Franklin Roosevelt forferdet over at nazister og fascister i Amerika samlet seg for å støtte den typen regjering de hadde i Tyskland. Så jeg tror ikke vi kan ignorere dette, sa Clinton til CNN.

Trump får støtte fra Dr. Phil, UFC og Elon Musk

Men på Trumps valgmøte var stemningen god, og nazi-anklagene ble spøkt bort av komikeren Tony Hinchcliffe, som bemerket at demokratene mer og mer begynner å ligne et «P Diddy-parti».

I en tale som hovedstrømsmediene har beskrevet som «gal», gikk Tucker Carlson til hardt angrep på den styrende eliten.

– Dere er ikke bedre enn oss. Nei, dere er ikke smartere enn oss. Nei, dere fortjener ikke det dere har, dere stjal det sannsynligvis, sa Carlson til publikums jubel.

Dr. Phil dukket også opp og ga sin fulle støtte til Trump, mens han beskyldte demokratene og det venstreliberale etablissementet for å være «mobbere» fordi de bruker sosial undertrykkelse mot sine politiske motstandere.

At Trump er populær i kampsportsverdenen er ingen hemmelighet. Og i går talte selveste UFC-presidenten Dana White på Madison Square Garden og oppfordret alle til å stemme på Trump i det han beskrev som det viktigste valget noensinne. Han gikk også til hardt angrep på Demokratenes kandidat, visepresident Kamala Harris.

– Hun er den sittende visepresidenten i USA akkurat nå. Det hun håper er at velgerne bare skal fokusere på fremtiden fordi hun ikke vil at vi skal se på de siste fire årene og se hva vi virkelig trenger å gjøre, sa White.

Elon Musk dukket også opp, denne gangen også iført sin «Dark Maga»-caps. Nylig lovet han å sende mennesker til Mars i løpet av de kommende fire årene med Trump som president. Under sin tale i Madison Square Garden snakket han om en «fantastisk fremtid» mens folkemengden ropte «Elon! Elon! Elon!».

Han oppfordret alle til å sørge for at så mange som mulig stemmer, og i tillegg forhåndsstemmer, for å oppnå en «massiv, knusende seier» i presidentvalget.

– Gjør seiersmarginen så stor at dere vet hva som kan skje, sa Elon Musk kryptisk.

Da Trump selv talte, var også han kryptisk, og lovet en «liten hemmelighet» som han og kongressmedlem Matt Gaetz har, og som vil ha en «stor innvirkning» på valget til Representantenes hus.

– Vi kommer lett til å ta Senatet, og med vår lille hemmelighet kommer vi til å gjøre det bra i Representantenes hus også, sa Trump og så på Gaetz.

– Han og jeg vil fortelle dere hemmeligheten når valget er over, fortsatte Trump.