Hjem Nyheter Norden Finlands utenriksminister hevder Israel fulgte reglene

Finlands utenriksminister hevder Israel fulgte reglene

SHABBOS GOY Da Iran svarte på israelske angrep i begynnelsen av oktober, fordømte Finlands utenriksminister den legitime iranske responsen. Når Israel nå angriper den islamske republikken, mener den samme ministeren at angrepet er berettiget.

Utrikesminister Elina Valtonen. Foto: Lauri Heikkinen, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Finlands utenriksminister Elina Valtonen hevder i et intervju med Svenska Yle at Israels angrep mot Iran, som fant sted natt til lørdag, var rettferdiggjort. Samtidig sier hun at hun er lettet over at angrepet ser ut til å ha vært, ifølge henne, ganske begrenset.

– Israel har rett til å forsvare seg, hevder Valtonen og fortsetter: – Men det må gjøres i henhold til internasjonal lov. Ut fra det vi nå vet, er reglene fulgt ved at angrepene er utført mot militære mål.

Utenriksministeren bli også spurt om hun tror Finland og andre europeiske land kan gjøre noe med situasjonen i Midtøsten:

– Jeg er alltid ærlig, og jeg innser at situasjonen i Midtøsten er slik at vi ikke direkte kan gjøre noe akkurat nå. Men Finlands og EUs rolle akkurat nå er at vi prøver å hjelpe i den katastrofale humanitære situasjonen i Gaza og nå dessverre også Libanon, forteller Valtonen.

Da Iran i begynnelsen av oktober, etter utallige provokasjoner og angrep fra Israel, svarte tilbake med å la opptil 180 ballistiske raketter regne ned over militære mål i det okkuperte landområdet, kommenterte samme Valtonen i et innlegg på Twitter (X) at «Finland fordømmer Irans angrep på det sterkeste».