Hjem Nyheter Døde i britisk fengsel etter å ha blitt dømt for «provoserende retorikk»

Døde i britisk fengsel etter å ha blitt dømt for «provoserende retorikk»

STORBRITANNIA Peter Lynch (61) ble dømt til over to års fengsel for «voldelige opptøyer» i august, kun for å ha ropt til politiet. Denne helgen døde han i fengselet.

Peter Lynch ble dømt til fengsel etter å ha protestert mot innvandrervolden. Nå er han død. Foto: South Yorkshire Police.

Peter Lynch (61) var en av mange demonstranter som ble fengslet i Storbritannia under protestene mot den stadig økende innvandrervolden i landet. Protestene startet etter at en afrikansk tenåring knivstakk tre små jenter til døde. Den fjerde august samlet han seg sammen med mange andre utenfor et hotell i Rotherham hvor flere hundre «flyktninger» var innkvartert.

Byen Rotherham har blitt synonymt med de pakistanske voldtektsgjengene som har forgrepet seg på tusenvis av britiske jenter. Dette samtidig som politiet aktivt motarbeidet alle forsøk på å få stopp på overgrepene, samt at media bagatelliserte eller ignorerte det. Dette fordi de var redde for å bli sett på som rasister.

Under demonstrasjonen bar Lynch et skilt hvor det sto at blant annet politiet, politikerne, media og Environmental Protection Agency var korrupte. Han var ikke voldelig, men ropte til politiet at de var «avskum» som «forsvarer de som voldtar og myrder barna våre». På grunn av dette ble han stemplet som en rasistisk konspirasjonsteoretiker i media og dømt til over to års fengsel av retten.

Dommer Jeremy Rickardson sa i sin kjennelse at selv om Lynchs protest ikke var ulovlig i seg selv, hadde hans «provoserende retorikk» krysset grensen for hva som var rimelig. Da forsvaret understreket at han var en vanlig familiemann, med fire barn og tre barnebarn, kalte dommeren Lynch for «et skammelig eksempel på en besteforelder».

Den 22. august ble han dømt til to år og åtte måneders fengsel for «voldelige opptøyer». Dette til tross for at han var syk og blant annet led av angina, skjoldbruskkjertelsykdom og diabetes, samt hadde hatt et hjerteinfarkt tidligere.

Lørdag 19.oktober døde Peter Lynch i Moorland Prison, som ligger i nærheten av Doncaster. Ifølge Daily Mail-kilder skal han ha tatt sitt eget liv, men det er ikke offisielt bekreftet ennå. Kriminalomsorgen vil gjennomføre en uavhengig etterforskning av hans død.