Hjem Nyheter Iransk general: «Vi har et hemmelig supervåpen»

Iransk general: «Vi har et hemmelig supervåpen»

IRAN En general fra Irans revolusjonsgarde uttaler at landet har et hemmelig supervåpen. Ifølge generalen er våpenet allerede testet og er bedre enn en atombombe.

Den islamske revolusjonsgarden i Iran. Foto: Khamenei.irCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

RT siterer et intervju med brigadegeneral Ebrahim Rostami fra den iranske revolusjonsgarden der han kommenterer krav til iranske politikere om å gjennomgå landets atomvåpendoktrine. Ifølge denne doktrinen har ikke Iran lov til å anskaffe seg atomvåpen da det er i strid med islams prinsipper.

Men ifølge Rostami, som tidligere har tjenestegjort som sekretær for Den islamske revolusjonsgardenes kommisjon for utvikling og utstyr, trenger ikke Iran å anskaffe atomvåpen. Dette fordi revolusjonsgarden allerede har noe bedre i sitt arsenal.

De iranske parlamentsmedlemmene er ifølge Rostami uvitende om «visse aspekter» fordi disse involverer «svært hemmeligstemplet og topphemmelig informasjon».

Informasjonen gjelder topphemmelige våpen som er «langt overlegne atomvåpen», ifølge generalen. Han antydet også at disse har blitt brukt tidligere, blant annet i et angrep mot oljetankere i De forente arabiske emirater i 2019.

– Da [USAs daværende president Donald] Trump ville redusere oljeeksporten vår, ble det gjennomført en rekke taktiske operasjoner, forteller Rostami i intervjuet.

– Jeg kommer ikke til å si hvem som utførte dem, men fem tankskip eksploderte i den strengt bevoktede havnen i Fujairah. De visste ikke engang hvor angrepet kom fra. De leverte til og med inn en klage til FN. De forente arabiske emirater anklaget oss, men kunne ikke legge frem bevis. Dette er noen av eksemplene jeg kan nevne, fortsetter han.

Revurderingen av synet på atomvåpen kommer etter den overhengende trusselen om et massivt israelsk angrep etter det vellykkede hevnangrepet som Iran nylig gjennomførte mot sionist-staten.