Hjem Dagens video Dagens video: Det finnes ingen Davidsstjerne i Bibelen, bare stjernen til Remphan/Moloch

Dagens video: Det finnes ingen Davidsstjerne i Bibelen, bare stjernen til Remphan/Moloch

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Hvor kommer «Davidstjernen» fra?

De tidligste jødiske brukene av symbolet finnes på gravsteiner og i synagoger fra tidlig rabbinsk tid (ca. 70 f.Kr. til 500 e.Kr.). På 900-tallet begynte jødene å sette davidsstjerner på mezuzaen (en pergamentrull som inneholder den jødiske trosbekjennelsen Shema) som de plasserte på dørkarmen i sine hjem. Bruken av symbolet ble mer utbredt i jødiske miljøer i Europa på 1600-tallet, særlig blant kabbalister. På 1800-tallet begynte symbolet å bli oppfattet som et spesifikt jødisk symbol, også blant ikke-jøder. I 1897 ble davidstjernen offisielt anerkjent som et nasjonalt emblem av den første sionistkongressen i Basel, og i 1948 ble stjernen plassert i Israels flagg, noe som befestet dens status som et jødisk nasjonalsymbol. I bibelsk kontekst nevnes dette symbolet som en del av israelittenes frafall fra tilbedelsen av Yahweh. Symbolet har ingen direkte forbindelse til kong David, men var snarere et tegn på avgudsdyrkelse.

Symbolet som er en sekstakket stjerne (heksagram) er fra gammelt referert til som «stjernen til Remphan» (som ofte assosieres med Moloch). Moloch-kulten var kjent for barneofring i oldtidens Midtøsten. Symbolet har også blitt knyttet til planeten Saturn, som har en tydelig heksagon på sin nordpol, og Moloch blir ofte identifisert med eller assosiert med denne planeten. Noen kilder indikerer at «Moloch er Saturn ved et annet navn».

Israels flagg. Foto: We moved to 8.12CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video: