Hjem Nyheter Amerikanske myndigheter uenige etter at en mann ble arrestert med våpen

Amerikanske myndigheter uenige etter at en mann ble arrestert med våpen

USA Etter at en mann ble pågrepet for våpenbesittelse i nærheten av et valgmøte arrangert av Trump-kampanjen i USA, kommer lokalt politi og føderalt politi med ulike vurderinger av motivet.

Vem Miller t.h., sammen med den jødiske skuespilleren Jerry Seinfield. Foto: Mframe007CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Lokalpolitiet Riverside County Sheriff i California opplyser at de på lørdag, under presidentkandidat Donald Trumps valgturné, pågrep en mann for våpenbesittelse.

Mannen som ble pågrepet, Vem Miller, har tidligere stilt som kandidat for Republikanerne i lokalvalg i Nevada, men har senere beveget seg over til «Sovereign citizens movement», en bevegelse som avviser statens rett over individet.

– Jeg tror virkelig vi forhindret et nytt attentatforsøk, sa sheriff Chad Bianco på søndag.

I tillegg til våpen hadde Miller også falske ID-dokumenter på seg.

Føderale myndigheter skeptiske

Den amerikanske etterretningstjenesten Secret Service er skeptisk til at dette var et attentatforsøk og mener at Miller kan ha båret våpen i selvforsvar, noe som kan knyttes til hans tilhørighet til Sovereign citizens movement. Denne gruppen er av FBI klassifisert som «regjeringsfiendtlige ekstremister».

– Secret Service vurderer at hendelsen ikke påvirket beskyttelsestiltakene og at tidligere president Trump ikke var i noen fare, uttrykte Secret Service og FBI i en felles uttalelse.

For øyeblikket etterforskes ikke hendelsen som et attentatforsøk, selv om en etterforskning pågår.