Hjem Nyheter Al-Jazeera avslører israelske krigsforbrytelser i Gaza

Al-Jazeera avslører israelske krigsforbrytelser i Gaza

PALESTINA IDF bruker menneskelige skjold, tortur, voldtekt og massemord for å nå sine mål i Gaza. Til tross for at krigsforbrytelsene er dokumentert av soldatene selv på sosiale medier, fortsetter Israel å motta støtte fra Vesten.

Al-Jazeeras dokumentar er basert på vitnesbyrd og israelske soldaters egne bilder. Foto: al-Jazeera.

Al-Jazeera har siden 7. oktober i fjor fulgt utviklingen i Gaza nøye. Tidligere i år publiserte Al-Jazeera en dokumentar hvor de gransket de mange anklagene mot Hamas rundt 7. oktober, der det blant annet kom frem at israelerne spredte bevisst desinformasjon samtidig som de ved flere anledninger skjøt mot sin egen sivilbefolkning.

Nå har al-Jazeera publisert en dokumentar om israelske krigsforbrytelser i Gaza. Det fremkommer blant annet at israelske soldater bevisst bomber sivile hjem for å «slette minnet deres». I noen tilfeller der sivile har klart å rømme, har soldater filmet når de går inn i hjemmene deres og stjeler det de vil ha, knuser resten og tar bilder der de poserer iført dameundertøy før de planter eksplosiver i husene og ødelegger dem.

Systematisk bruk av sivile som skjold, tortur, voldtekt og massemord er dokumentert av israelerne selv, men Vesten fortsetter å støtte Israel med våpen mens media skjuler det som skjer i Gaza. På slutten av dokumentaren sier frilansjournalist Mohamed al-Helou, som har dokumentert og opplevd utallige israelske forbrytelser i Gaza:

– Jeg kan se at arbeidet vårt ikke spiller noen rolle, at stemmen vår ikke har noen verdi. Når jeg sier: ‘De har bombet et sykehus, mennesker dør, det finnes ingen medisiner og ingen mat’ så bryr ingen seg. Jeg har mistet alt håp. Hvorfor filmer jeg [i Gaza]? For hvem? Ingenting forandres, ting blir bare verre.