Hjem Nyheter Russlands nasjonalgarde skal samarbeide med jøder

Russlands nasjonalgarde skal samarbeide med jøder

RUSSLAND For å bekjempe «antisemittisme og fremmedfrykt» har den russiske nasjonalgarden signert en avtale med Russlands «Føderasjon av jødiske samfunn».

Foto: Rosgvardija

De siste årene har den russiske staten og rettsvesenet slått ned på en rekke jødiske maktgrupper. Blant annet har den jødiske lobbygruppen Jewish Agency blitt rammet, i likhet med det russiske motstykket til Antirasistisk senter kalt «Sova center», som begge har blitt beordret til å oppløse all virksomhet av russiske domstoler.

Moskvas tidligere sjefsrabbiner Pinchas Goldschmidt, som flyktet til Israel i 2022, har avslørt at russiske sikkerhetstjenester infiltrerer jødiske grupper for å kontrollere dem. Han har også oppfordret jøder til å flykte fra Russland «før det er for sent».

Men nå har den russiske nasjonalgarden Rosgvardiya inngått en slags avtale med den jødiske maktgruppen «Føderasjon av jødiske samfunn», som opererer i Russland. Rosgvardija uttaler at slike avtaler er viktige for å sikre «interetnisk og interreligiøs samhørighet i landet», rapporterer RT.

Ifølge Rosgvardijas presseavdeling skal de hjelpe den jødiske maktgruppen med å «bekjempe fremmedfrykt og antisemittisme», men det fremgår ikke nøyaktig hvordan nasjonalgarden skal gjøre dette.