Hjem Nyheter Norge Kjendislege: Får vi kronprinsen i et palestinsk skjerf?

Kjendislege: Får vi kronprinsen i et palestinsk skjerf?

NORGE Den 7. oktober vandret norske statsledere med kippah på hodet inn i synagogen i Oslo for å underkaste seg det jødiske narrativet om «Israels rett til selvforsvar». Kjendislege kritiserer nå de norske ledernes respons på krisen i Gaza.

Kong Harald og kronprins Haakon t.v og Gaza etter israelsk ødeleggelse t.h. Foto: Sámediggi SametingetCC BY-SA 2.0/Tasnim News Agency, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Mandag ettermiddag vandret kong Harald, kronprins Haakon, statsminister Jonas Gahr Støre og stortingspresident Masud Gharahkhani med kippah på hodet inn i synagogen i Oslo for å markere sin fordømmelse av Hamas’ hevnangrep mot okkupasjonsmakten Israel den 7. oktober 2023.

Statsledernes respons på krisen i Gaza kritiseres nå av kjendislege Wasim Zahid, som «savner deres tilstedeværelse på palestinske markeringer», melder Nettavisen.

– Hvis statslederne våre er rettferdige, kan vi forvente at de bærer en keffiyeh på en eller annen markering den kommende tiden? Får vi kronprinsen i et palestinsk skjerf, eller blir det litt for kontroversielt, spør han i et lengre innlegg han har delt på sin Facebook- og Instagram-profil.

I innlegget påpeker Zahid at okkupasjonsmakten, siden 7. oktober 2023, har drept mange sivile i Gaza, små barn har blitt sprengt i filler, millioner er drevet på flukt fra sine egne hjem, byer og infrastruktur er totalt ødelagt, noe som igjen har skapt alvorlig mangel på grunnleggende ressurser som mat, vann og medisiner.

Videre understreker han at det er et betydelig antall palestinere i Norge, og mener at de også fortjener en symbolsk støtte fra landets ledere, særlig i lys av Israels okkupasjon og vold mot palestinere.

– Kunne dere vist dem litt støtte og solidaritet? Fortjener ikke de også litt trøst fra sine ledere? Det har vært mange markeringer allerede, kunne dere i det minste dukket opp på en av dem?, spør han, og legger til:

– Jeg håper dere gjør det, men holder ikke akkurat pusten i spenning.