Hjem Nyheter Trump til Israel: «Slå til mot Irans atomanlegg!»

Trump til Israel: «Slå til mot Irans atomanlegg!»

USA President Joe Biden har oppfordret Israel til å avstå fra å angripe Irans atomanlegg i et kommende angrep. Dette blir imidlertid kritisert av sionisten Donald Trump, som mener at atomanleggene er det første Israel bør angripe.

Okkupasjonsmaktens statsminister Benjamin Netanyahu og USAs daværende president Donald Trump i Israel, 2017. Foto: IAmos Ben Gershom GPO (CC BY-NC 2.0)

Etter Irans vellykkede hevnangrep mot Israel denne uken, har det sionistiske regimet med støtte fra Washington lovet et gjengjeldelsesangrep. Ifølge rapporter skal USAs president Joe Biden ha oppfordret Israel til å unngå å slå til mot Irans atomanlegg.

Dette er imidlertid ikke republikanernes presidentkandidat Donald Trump enig i. Under et valgkampmøte i North Carolina på fredag kritiserte han Bidens tilbakeholdenhet.

– De spurte ham hva han tenkte om Iran, om han skulle angripe Iran. Og han sa: ‘Så lenge de ikke angriper kjernefysiske ting’. Men det er vel det man vil angripe, ikke sant? Jeg mener, det er sannsynligvis den største risikoen vi har, [at Iran utvikler] atomvåpen, sa Trump.

– Når de spurte ham om dette, burde svaret ha vært: Slå til mot atomanleggene først og ta resten etterpå.

Under et intervju med Fox News på torsdag uttrykte Trump lignende tanker, og beskrev Bidens holdning til angrep på iranske atomanlegg som «det sykeste jeg noen gang har hørt» fordi Irans atomanlegg er «den største risikoen vi har».

– Det var det sprøeste svaret, for vet du hva? Snart vil de ha atomvåpen. Og da vil vi få problemer, sa Trump.

Ifølge Iran er landets atomprogram utelukkende fredelig og ment for å utvikle den iranske energiinfrastrukturen. Mange eksperter hevder imidlertid at Iran allerede har oppnådd et slikt teknologisk nivå at de i prinsippet kan produsere atomvåpen.