Hjem Nyheter Norden Nick Alinia konfronterer rektor som ansatte AFA-fotograf

Nick Alinia konfronterer rektor som ansatte AFA-fotograf

VENSTREEKSTREMISME Journalisten Nick Alinia ville finne ut om Sara Andersson Leifsdotter fortsatt jobber på Klockarskolan i Säter. Nå har han publisert en videoreportasje fra et besøk på skolen.

Til venstre: Nick Alinia konfronterer rektor Per Sandberg ved Klockarskolan. Til høyre: AFA-lærer Sara Leifsdotter.

Sara Leifsdotter Andersson (19820221-1648) er en av AFAs mest flittige fotografer i Sverige og dukker stadig opp i systemkritiske sammenhenger, ofte sammen med Ola Friberg (19680423-1634), for å fotografere og kartlegge dissidenter. Bildene publiseres blant annet på Nazispottings X-konto og AFAs nettsider.

Ola Friberg og Sara Leifsdotter kartlegger dissidenter sammen i Stockholm.

Den uavhengige journalisten Nick Alinia ville nylig finne ut om Sara Leifsdotter fortsatt jobbet som lærer ved Klockarskolan i Säter. Da han ikke fikk svar fra skolen eller rektoren, bestemte han seg for å reise til Dalarna.

Besøket fikk stor oppmerksomhet i lokale medier, der det ble beskrevet som «aktivister som trenger seg inn på en skole». Alinia har nå publisert en rapport fra besøket, som viser at han forsøkte å be om offentlige dokumenter om Leifsdotter på skolens kontor. Rektor ved Klockarskolan, Per Sandberg, bekreftet imidlertid at Leifsdotter fortsatt jobber på skolen da han forsøkte å jage journalisten ut.

– Ja, vi har ansatte her. Vi har en Sara Andersson, sier han i klippet.

Sandberg ønsker imidlertid ikke å svare på om det er hensiktsmessig å ha en lærer som forsyner venstresiden med bilder til angrep på meningsmotstandere.

– Jeg har full tillit til alle ansatte på skolen, sier rektoren i stedet.

Nick Alinia forsøker også å få en kommentar fra Leifsdotter selv ved å oppsøke henne hjemme. Selv om hun ikke svarer, klarer han å filme henne mens hun heiser et svart og rødt syndikalist-flagg midt i boligområdet.

Sara Leifsdotter har uten skam heist den voldelige venstresidens flagg på tomten sin.
Foto: Nick Alinia

Leifsdotter har tidligere også hatt et regnbueflagg heist på tomten sin og deretter grått ut i media da det forsvant.