Hjem Nyheter Israel forbyr FN-sjefen å komme inn i landet

Israel forbyr FN-sjefen å komme inn i landet

ISRAEL Ettersom FN-sjefen António Guterres ikke har fordømt tirsdagens iranske angrep mot Israel, har okkupasjonsmakten nå erklært FN-sjefen som «persona non grata».

FNs generalsekretær António Guterres. Foto: FN (CC BY-NC-SA 2.0).

Israels utenriksminister Yisrael Katz kunngjorde på onsdag at FNs generalsekretær António Guterres ikke lenger er velkommen til å besøke landet. Denne beslutningen ble tatt etter at Guterres ikke «utvetydig» fordømte Irans missilangrep på Israel, der nesten 200 missiler ble avfyrt fra Iran på tirsdag.

Missilene kom som svar på Israels eskalerende vold, med attentater på både iranske og libanesiske ledere, samt Israels inntrengninger på libanesisk og palestinsk territorium.

Guterres kom med en kort uttalelse på tirsdag, der han refererte til de «nylige angrepene i Midtøsten» og fordømte konflikten som en «eskalering etter eskalering».

Det at Guterres ikke ensidig fordømte Iran var altså nok til å erklære FN-sjefen som «persona non grata» (uønsket person).

– Enhver som ikke kan fordømme Irans avskyelige angrep på Israel, slik nesten alle land i verden har gjort, fortjener ikke å sette sin fot på israelsk jord, tordnet Katz.