Hjem Nyheter Norge Kong Harald og kronprins Haakon vil vise sin støtte til Israels okkupasjon...

Kong Harald og kronprins Haakon vil vise sin støtte til Israels okkupasjon av Palestina

KRONIDIOTER Den 7. oktober, i anledning årsdagen for Hamas sitt hevnangrep på okkupasjonsmakten Israel, vil Kong Harald og kronprins Haakon besøke synagogen i Oslo for å blidgjøre okkupantene og deres folk i Norge.

Kong Harald og kronprins Haakon t.v og Gaza etter israelsk ødeleggelse t.h. Foto: Sámediggi SametingetCC BY-SA 2.0/Tasnim News Agency, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

I anledningen årsdagen for Hamas sitt hevnangrep på okkupasjonsmakten Israel, den 7. oktober 2023, vil Kong Harald og Kronprins Haakon besøke synagogen i Oslo for å sørge over de okkupanter som døde denne dagen. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og parlamentariske ledere vil også delta sammen med medlemmer av Det mosaiske trossamfund (DMT) og andre inviterte gjester, melder Nettavisen.

– Det betyr veldig mye for oss at kongen og kronprinsen vil være sammen med oss denne spesielle dagen. Den jødiske minoriteten i Norge har det siste året følt seg alene. Jøder i Norge har kjent på utenforskap og ensomhet. Det har ikke vært mer antisemittisme i Norge siden 1945, hevder Ronen Bahar, styreleder for Det mosaiske trossamfund.

Hvorfor kom 7. oktober 2023?

Som svar på israelsk skjending av al-Asqa-moskeen og eskalerende vold fra israelske okkupanter, utførte Hamas den 7. oktober 2023 et vellykket hevnangrep mot sine okkupanter. Okkupasjonsmakten Israel har etter hevnangrepet forsøkt å fremstille seg som uskyldige ofre for «terrorisme» og da på ny trappet opp volden mot palestinerne, de aller fleste sivile, under dekke av å være «selvforsvar».

Først i juli 2024 slo Den internasjonale domstolen i Haag fast at den israelske okkupasjonen av palestinsk territorium er ulovlig. Ifølge domstolen må okkupasjonen opphøre umiddelbart, noe Israel har totalt ignorert og i stedet akselerert okkupasjonen og folkemordet på palestinerne.