Hjem Nyheter Peskov: Russlands nye atomvåpendoktrine er klar

Peskov: Russlands nye atomvåpendoktrine er klar

RUSSLAND Dokumentene som angir Russlands nye rammeverk for bruk av atomvåpen er allerede utformet. Nå gjenstår kun formaliteter før de trer i kraft som lov.

Kremls talesmann Dmitrij Peskov. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Nylig lekket det opplysninger fra et møte i Russlands nasjonale sikkerhetsråd der president Vladimir Putin ramset opp noen av kriteriene for bruk av atomvåpen som er inkludert i den nye atomvåpendoktrinen som utarbeides i Moskva.

Putin sa blant annet at et angrep fra et land uten atomvåpen fortsatt kan sees på som et angrep fra en atommakt, om et land med atomvåpen støtter aggresjonen. Presidenten avslørte også at Hviterussland vil være fullstendig omfattet av Russlands atomvåpenbeskyttelse.

Søndag avslørte også Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at arbeidet med å utvikle den nye atomvåpendoktrinen allerede er fullført. Ifølge Peskov er dokumentene allerede utformet, og nå gjenstår det bare at de skal omgjøres til russisk lov, melder RT.

Ifølge Peskov kommer den nye doktrinen som en direkte konsekvens av at vestlige ledere ignorerer advarsler fra Russland og i stedet eskalerer konflikten i Ukraina.

– Vi ser at graden av vestlige staters engasjement [i konflikten i Ukraina] stadig øker. De har ingen bremser og erklærer sin intensjon om å fortsette å sikre en seier for Ukraina, forklarte Peskov, og la til:

– Derfor må vi ta beslutninger, og vi må være klare til å følge dem opp.