Hjem Nyheter Sørkoreanske hundeoppdrettere nekter å godta statlig kompensasjon

Sørkoreanske hundeoppdrettere nekter å godta statlig kompensasjon

SØR-KOREA For å kompensere «bønder» som har levd av å avle hunder for mat, har den sørkoreanske regjeringen tilbudt økonomisk kompensasjon. «Barbari», kaller hundeoppdretterne avgjørelsen om å fase ut spising av hundekjøtt.

Hunder på markedet i Sør-Korea. Foto: Flickr.com (CC BY-NC 2.0 DEED).

Nylig vedtok Sør-Koreas parlament at spising av hundekjøtt skulle «fases ut» i landet og bli fullstendig forbudt innen 2027. Avgjørelsen har ført til massive protester fra mennesker som anser det som en koreansk «rettighet» å spise hunder.

Selv de såkalte bøndene som lever av å avle hunder for deretter å slakte dem og selge det som mat, er misfornøyde. De har kalt forbudet «et voldsomt barbari å nekte enkeltpersoner retten til å spise».

Den sørkoreanske regjeringen har nå bestemt at oppdretterne har rett til økonomisk kompensasjon for inntektstapet som forbudet medfører. Oppdrettere tilbys mellom 1 700 – 4 500 kroner per hund hvis de går med på å avvikle virksomheten i dag.

Ifølge AP har imidlertid en organisasjon som representerer oppdretterne avvist tilbudet. I stedet krever de tilsvarende 15 000 kroner per hund for å legge ned virksomheten. Organisasjonen har tidligere arrangert voldelige protester, samtidig som de har meddelt at hundeoppdrettere vil kjempe for sin «rett» selv om det innebærer at de fengsles.

I følge den nye loven kan alle som avler hunder med det formål å slakte dem som mat, risikere opptil tre års fengsel.