Hjem Nyheter Nytt milliardregn over den jødiske staten

Nytt milliardregn over den jødiske staten

JØDISK MAKT USA gir nok en støttepakke til den sionistiske okkupasjonsmakten Israel. De 93 milliardene de mottar, mener man på israelsk side viser USAs hengivenhet til jødestatens sikkerhet.

USAs president Joe Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: USA;s ambassad i Jerusalem (CC BY 2.0).

Israel, som i skrivende stund utfører terrorbombinger både på Gazastripen og i Libanon, mottar en ny «støttepakke» fra USA på 93 milliarder dollar. Av pengene vil 35 milliarder gå til kritiske militære innkjøp og 52 milliarder til missilforsvar, eller til den såkalte «Iron Dome».

Gjennom de amerikanske skattebetalernes penger skal man ifølge The Times of Israel kunne «opprettholde en kvalitativ militær fordel i regionen». Milliardregnet er forhandlet frem mellom amerikanske Pentagon og den israelske forsvarsministeren Amanda Dory.

Denne betydelige investeringen vil styrke kritiske systemer som Iron Dome og David’s Sling betydelig, samtidig som den støtter den fortsatte utviklingen av et avansert, kraftig laserforsvarssystem som for tiden er i senere utviklingsstadier

Pressemelding fra Israels forsvarsdepartement (nettside utilgjengelig i skrivende stund).

Forsvarsdepartementet sa videre at hjelpepakken understreket det «sterke og varige partnerskapet» mellom USA og Israel og demonstrerte den totale amerikanske forpliktelsen til Israels sikkerhet.