Hjem Nyheter Ingen våpenhvile mellom Israel og Hizbollah

Ingen våpenhvile mellom Israel og Hizbollah

MIDTØSTEN Britiske medier hevdet nylig at en 21 dager lang våpenhvile ville bli iverksatt på grensen mellom Libanon og Israel. Men nå sier Netanyahu at han har beordret IDF til å bekjempe Hizbollah med «full styrke».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu [Skjermbilde: GPO Israels statsminister]

Israel har trappet opp sine angrep på Libanon i dagene etter de mye omtalte batteri-angrepene på Hizbollah i forrige uke. Sent onsdag kveld oppfordret USA, Storbritannia og EU til en 21 dager lang våpenhvile langs grensen mellom Libanon og Israel. Oppfordringen kom midt i en voksende bekymring for at risikoen for en fullskala krig mellom Hizbollah og den sionistiske staten er overhengende.

Britiske Sky News har også hevdet at amerikansk diplomati «bak kulissene» har ført til at de to partene har blitt enige om en midlertidig våpenhvile.

Men dette avvises nå av Israels statsminister Benjamin Netanyahu via hans pressekontor.

«Rapporten om den påståtte ordren om å trappe ned kampene i nord er det motsatte av sannheten. Statsministeren har beordret IDF [Israels forsvarsstyrker] til å fortsette kampene med full styrke», heter det i en pressemelding.

Også Israels utenriksminister Israel Katz har lovet i en uttalelse at sionistene «vil fortsette å bekjempe terrorgruppen Hizbollah med full styrke». Finansminister Bezalel Smotrich, som av uklare grunner har for vane å blande seg inn i militære og utenrikspolitiske saker, fordømmer også 21-dagersplanen i et X-innlegg på hebraisk, der det står følgende:

Felttoget i nord må ende med ett eneste scenario – å knuse Hizbollah og frata dem muligheten til å skade innbyggerne i nord. Vi må ikke gi fienden tid til å komme seg etter de harde slagene de har fått, og reorganisere seg for å fortsette krigen etter 21 dager. Hizbollahs kapitulasjon eller krig er den eneste måten vi kan gjenopprette trygghet og sikkerhet for befolkningen i nord og for landet.