Hjem Nyheter Telegram vil utlevere data om mistenkte kriminelle

Telegram vil utlevere data om mistenkte kriminelle

TELEGRAM Telegram har oppdatert sine tjenestevilkår og kan nå utlevere brukernes telefonnumre og IP-adresser til myndigheter i tilfelle gyldige forespørsler. Selskapet hevder å innføre disse endringene for å avskrekke kriminelle fra å misbruke appens funksjoner.

Telegram. Foto: Yuri Samoilov, (CC BY 2.0)

Telegram har oppdatert sine tjenestevilkår slik at de nå kan utlevere data som telefonnumre og IP-adresser hvis de mottar en gyldig forespørsel fra myndigheter. Tidligere gjaldt denne regelen bare for personer som var mistenkt for terrorhandlinger.

I et innlegg på Telegram skriver administrerende direktør Pavel Durov at selskapet gjør disse endringene for å avskrekke kriminelle fra å misbruke appens søkefunksjon. Telegrams søkefunksjon gjør det mulig for brukere å finne offentlige kanaler, men Durov mener den har blitt utnyttet av folk til å selge ulovlige varer.

I tillegg til å endre Telegrams personvernregler, sier Durov at moderatorer bruker AI til å identifisere og fjerne «problematisk innhold» fra appens søkefunksjon. Tidligere denne måneden oppdaterte Telegram også sine retningslinjer for moderering av private chatter.

Telegram sier at de vil opplyse om hvorvidt de har utlevert brukerdata til myndigheter i sin åpenhetsrapport, som publiseres hvert kvartal.