Hjem Nyheter Israelske soldater stormet og stengte Al-Jazeeras kontor på Vestbredden

Israelske soldater stormet og stengte Al-Jazeeras kontor på Vestbredden

VESTBREDDEN Tidlig morgen i dag stormet Israelske soldater nyhetsbyrået Al-Jazeeras kontor på Vestbredden og beordret at kontoret stenges i 45 dager.

Al Jazeera. Foto: Wikipedia commons. (CC BY 2.0 DEED)

Al-Jazeeras kontor i Ramallah på Vestbredden ble i dag tidlig morgen norsk tid stormet av Israelske soldater. Alle de ansatte ble beordret om å dra og nyhetsbyråets kontor ble beordret å stenge ned i 45 dager. Dette skriver Al-Jazeera selv.

Nyhetsbyrået sendte direkte under hendelsen og i sendingen kan man se tungt bevæpnede soldater ta seg inn. De ansatte som alle jobbet nattskift ble beordret å pakke med seg sine personlige eiendeler og reise derfra. Kameraene måtte bli igjen på kontoret. Video fra sendingen nedenfor:

Ordren skal også anklaget Al-Jazeera for «oppfordring og støtte til terrorisme». Nyhetsbyrået kan også melde om at ingen ansatte ble skadet under hendelsen.

Rami Khouri ved det amerikanske universitetet i Beirut forteller til Al-Jazeera:

– Dette er helt i tråd med den politikken staten Israel har ført siden 1948 … å forhindre virkelige nyheter om palestinere eller om hva staten Israel gjør mot palestinere … koloniserer dem, arresterer dem og torturerer dem, sa Rami og la til at Al-Jazeera er «det viktigste instrumentet for å informere verden om Israelske krenkelser på palestinsk territorium».

Dette er ikke første gang Al-Jazeera har blitt rammet av Israelsk plage. Okkupasjonsmakten har skadet og drept flere av nyhetsbyråets journalister i Gaza. I tillegg fikk Al-Jazeera tidligere i år totalforbud mot å operere i Israel, da ble også kontoret i Israel raidet og utstyr beslaglagt.