Hjem Nyheter Mann arrestert for å sette fyr på kvinners hår

Mann arrestert for å sette fyr på kvinners hår

KRIMINALITET En mann i Stockholm ble pågrepet på T-banestasjonen etter å ha satt fyr på håret til minst to ukjente kvinner. Politiet mistenker at han forsøkte flere ganger.

Sjangerbilde metro.
Foto: Unsplash (CC0)

En mann i 30-årene ble pågrepet mandag på t-banestasjonen i Alvik i Stockholm da han var i ferd med å sette fyr på en papirkurv. Tidligere samme dag hadde han satt fyr på håret til to kvinner, og politiet mener at han sannsynligvis har forsøkt å gjøre det flere ganger.

En av kvinnene satt på T-banesentralen da hun plutselig kjente lukten av noe brent og oppdaget at det brant i håret hennes. Samtidig så hun en mann i nærheten som raskt forlot stedet. Den andre kvinnen som ble rammet, sto i rulletrappen da håret hennes tok fyr. Ingen av dem fikk alvorlige skader.

Mannen skal også ha satt fyr på plakater i T-banen. Han har tilstått forbrytelsen, men det er foreløpig ikke kjent hva motivet hans er.

– Det jeg kan si er at det er en forbrytelse mot person og hærverk, sier aktor Hasan Al Zoghbi.

Dette er imidlertid ikke første gang dette har skjedd. I 2016 ble det rapportert at en kvinne på Södermalm fikk håret sitt satt fyr på av en ukjent mann som passerte henne og deretter raskt gikk sin vei. Mannen ble senere pågrepet, og lovbruddet ble klassifisert som misshandel.

Det er uklart om dette er den samme mannen som ble pågrepet mandag.