Hjem Nyheter Iran truer med hevn etter batteriterroren

Iran truer med hevn etter batteriterroren

HIZBOLLAH Flere eksplosjoner i Libanon har rystet landet de siste dagene, hvor rundt 30 mennesker er drept og tusenvis såret. Samtidig truer Iran med hevnaksjoner.

USA uroer seg over den antisionistiske motstandsbevegelsen Hizbollah. Foto: Hizbollah.

Tirsdag eksploderte tusenvis av personsøkere i Libanon, og dagen etter ble walkie-talkier utsatt for angrep. Til sammen har mer enn 30 mennesker blitt drept og mer enn 3 000 såret, ifølge det libanesiske helsedepartementet.

Israel har ennå ikke svart på påstandene om at landets etterretningstjeneste står bak eksplosjonene, men det israelske militæret har kunngjort at «en ny fase av krigen har begynt» og flytter tropper nordover mot områder som er evakuert etter rakettangrep fra Hizbollah.

Iran har fordømt angrepene på det sterkeste og lovet hevn. I et brev til FNs generalsekretær Antonio Guterres og FNs sikkerhetsråd sier Irans FN-ambassadør Amir Saeid Iravani at landet forbeholder seg retten til å iverksette tiltak i henhold til folkeretten for å svare på det de kaller en «avskyelig forbrytelse». Blant de skadde er også Irans ambassadør i Libanon, noe som forverrer situasjonen ytterligere.

I Libanon vokser nå frykten for hva som kan eksplodere neste gang. I byen Sidon, der en butikk ble truffet av en eksplosjon, er bekymringen til å ta og føle på, og noen butikker har fjernet deler av varelageret sitt.