Hjem Nyheter Mathias Wågs kamerat knivdrepte en mann midt under en homoorgie

Mathias Wågs kamerat knivdrepte en mann midt under en homoorgie

VENSTREEKSTREMIST Den svenske venstreekstremisten Henry Cohen var en viktig skribent for Mathias Wågs venstreorienterte avis «Brand» og er i dag fagforeningsleder. Nå har Christian Peterson avslørt venstreekstremistens blodige bakgrunn.

Fotokollasjer: assarchristian.se

Henry Cohen er oppført som «Kommunikatör/webb» på fagforeningen Forenas nettsider. Forena beskriver seg selv som «den største fagforeningen innen forsikringsbransjen» i Sverige, med medlemmer som jobber i «forsikringsselskaper, i banker eid av forsikringsselskaper og hos forsikringsformidlere».

Før han tok det jødiske navnet Cohen, het han imidlertid Henry Ohlsson og var en engasjert venstreekstremist, noe journalisten Christian Peterson avslører i en ny artikkel.

Cohen kom i kontakt med den svenske AFA-grunnleggeren Mathias Wåg mens han sonet en 14 år lang fengselsstraff. Han ble dømt etter en homoorgie som endte med knivdrap. Peterson skriver:

Den da 21 år gamle Henry Cohen, tidligere Ohlsson, hadde kommet i kontakt med to eldre menn i 60-årene gjennom telefontjenesten Heta linjen. Det som startet som gruppesex endte i blodbad da den blodtørstige Cohen jaget de to nakne mennene gjennom leiligheten. Bare én av de eldre overlevde da han klarte å låse seg inne på toalettet. Etter en time med intens forfølgelse flyktet Cohen, men beholdt noen av offerets blodige klær som en slags suvenir.

Den 21 år gamle Henry Cohen til venstre og ødeleggelsene etter homoorgien til høyre. Foto: Collage av Christian Peterson etter politifotografier.

En rettspsykiatrisk undersøkelse slo fast at Cohen hadde «klare psykopatiske trekk» og han ble dømt for både drap og drapsforsøk. I avisen Brand kom han da til å skrive blant annet at venstreorienterte aktivister burde argumentere for avskaffelse av fengsel for å lokke flere innvandrere til sine rekker.