Hjem Nyheter Greta Thunberg kåret til «ukens antisemitt»

Greta Thunberg kåret til «ukens antisemitt»

SEMITISME Klimaaktivisten Greta Thunberg har blitt kåret til «ukens antisemitt» av en jødisk maktgruppe. Dette skjer etter at hun ble pågrepet av politiet under en pro-palestinsk demonstrasjon i Danmark.

Greta med "nazist"-skilt og "antisemittisk" kosedyr – kan det bli verre?
Foto: Athulg CC BY-SA 4.0

Den 4. september ble den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg arrestert av dansk politi i forbindelse med en pro-palestinsk demonstrasjon utenfor Københavns Universitet. Dette har nå fått det jødiske maktnettstedet StopAntisemitism.org til å utnevne Thunberg til "ukens antisemitt".

Slik beskriver nettstedet Gretas aktiviteter:

Den svenskfødte klimaaktivisten Greta Thunberg ble i 2018 kjent for sine skolestreiker for klimaet, der hun etterlyste en sterkere miljøpolitikk. Dessverre har hun siden gjort aktivismen sin til en plattform for avskyelig jødehat. Etter den brutale massakren 7. oktober har Greta sluttet seg til de sjalkledde palestinske demonstrantene og åpent uttrykt sin forakt for den jødiske staten. Det som startet som en kamp for å beskytte planeten, har degenerert til en hatkampanje mot jøder.

Artikkelen nevner også den beryktede blekkspruten som Thunberg poserte med i et pro-palestinsk Instagram-innlegg kort tid etter at Israel startet sin terrorbombing av Gaza. Ifølge StopAntisemitism.org er blekkspruten «et antijødisk symbol på ‘kontroll’ som først og fremst ble brukt av nazistene under andre verdenskrig».

Det nå slettede bildet av den angivelig antisemittiske blekkspruten ble lagt ut på Greta Thunbergs Instagram i oktober 2022.

Nettstedet avviser Thunbergs forklaring om at det utstoppede dyret brukes av autister for å formidle følelser, og sier at "det er vanskelig å avvise bruken av en blekksprut i et bilde som støtter Gaza og protesterer mot Israel".

Det israelske forsvaret (IDF) har tidligere stemplet Greta som en "terroriststøttespiller" på grunn av hennes engasjement for Palestina. Men etter kritikken gikk en talsperson for terrorhæren tilbake på dette.