Hjem Nyheter Nytt attentatforsøk mot Trump

Nytt attentatforsøk mot Trump

USA Et nytt attentatforsøk mot Donald Trump fant sted i går ved hans golfbane i Florida, der en bevæpnet mann forsøkte å skyte gjennom et gjerde. Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet etter en biljakt.

Trump talte med et bandasjert øre på det republikanske stevnet. Foto: FOX 5 Atlanta/Youtube.

Et nytt attentatforsøk mot den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fant sted i går ved hans golfklubb i West Palm Beach, Florida. En bevæpnet mann med en AK-47 siktet gjennom et gjerde nær golfbanen der Trump spilte. Secret Service-agenter reagerte raskt ved å åpne ild mot den mistenkte, som deretter flyktet fra stedet. Den mistenkte personen ble senere pågrepet av politiet i Martin County etter å ha forlatt golfbanen med bil.

Ifølge politiet hadde den mistenkte et kamera og var trolig satt til å dokumentere hendelsen. Han bar også ryggsekker med skuddsikre plater, noe som kan tyde på planer om et mer organisert attentatforsøk. Hendelsen skjedde bare to måneder etter et attentatforsøk mot Trump på et valgmøte i Pennsylvania.

Trump uskadd

Den mistenkte skal være en 58 år gammel mann ved navn Ryan Routh, som tidligere har hatt problemer med rettsvesenet. Blant annet skal han i 2002 ha barrikadert seg i huset sitt i flere timer under en politiaksjon. På sosiale medier skal han ha uttrykt støtte til nåværende president Joe Biden med ordene: «KADAF» (Keep America democratic and free) og «Trump’s should be MASA …make Americans slaves again».

Mannen skal også ha vært en fanatiker i sin støtte til Ukraina. I et innlegg på Twitter (X) har han uttrykt at «JEG ER VILLIG TIL Å FLY TIL KRAKOW OG DRA TIL GRENSEN TIL UKRAINA FOR Å MELDE MEG FRIVILLIG OG KJEMPE OG DØ … Kan jeg være eksemplet. Vi må vinne!». Han skal også ha forsøkt å rekruttere afghanske soldater til å kjempe på ukrainsk side i krigen.

Føderale myndigheter etterforsker hendelsen som et attentatforsøk, og Trump selv er uskadd. Det har imidlertid blitt stilt spørsmål ved sikkerheten rundt ham, spesielt når han befinner seg på golfbaner, der beskyttelsen ofte er mindre omfattende enn da han var president.